Een Lora in Scapa ofte een jurk vol twijfels

Toen mijn zus deze versie van de Lora maakte, was ik op slag verliefd. Vreemd nochtans want de Lora die deed mij eigenlijk niet zo heel veel toen ik de LMV van augustus doorbladerde. Ik zwichtte echter en werd een deeltje van de hype: ik naaide mezelf een Lora.
When I saw the beautifull Lora dress my sister made here, I was instantly in love.Strangely 'cause I didn't like the dress at all when I saw it in the August-issue of La Maison Victor. But I gave in and joined the hype: I made myself a Lora
 
Voor het stofje ging ik online winkelen bij Mondepot en ik vond er een mooie grijze licht gespikkelde wollen Scapa-stof. Nog een keertje een instant verliefdheid, zeker toen het stofje achteraf nog eens superzacht bleek te zijn.
To find a nice fabric, I went online shopping at Mondepot. I found the most beautifull gray Scapa fabric and was instantly in love over again. Especially when the fabric turned out to be incredebly soft.
 
Het naaien van de Lora ging opmerkelijk vlot. Dat het al de tweede keer was dat ik hem naaide, moet ik wel toegeven. Dat nummer één (een versie in één van de nieuwe finch-tricot stofjes) nog altijd onafgewerkt op de naaibak ligt, beken ik meteen ook met het nodige schaamrood op de wangen. U leest er binnenkort vast nog wel iets over op m'n blog.
Sewing the dress turned out to be really easy. I have to admit: It's my second version. The first one is still lying unfinished in the sewing basket. You'll read more about it real soon, I guess ... 
 


 

De afgewerkte jurk voelt fantastisch als ik ze aanheb. Zelfs met een aantal grammen meer dan toen ik de Lora knipte (dank u wel, Sint, voor al dat snoepgoed) zit de jurk comfortabel en kan ik er vlot mee bewegen. Belangrijk toch want er zat 0,0 rek op m'n stofje en dan is het passen toch altijd wel wat stressen.

My finished dress turned out to be really comfortable. Even with some weight-gain since I cut the dress out of the fabric (I have Saint-Nicolas to thank for that). Luckily 'cause my fabric didn't stretch at all.
 
En toch, het blijft een beetje een twijfeljurk voor mij, zeker als ik de foto's zo bekijk. De klik, ze is er (nog) niet echt voor de volle 100% procent. Ik kan m'n vinger er niet helemaal op leggen maar er zijn wel een aantal foutjes naar m'n goesting: de mouwenkoppen en de borstplooi lijken niet helemaal te zitten waar ze zouden moeten en misschien zouden de plooien in het rokdeel net iets lager mogen beginnen.
 Jammer, want in m'n enthousiasme kocht ik al stof voor een tweede euh derde versie. Zou er een vloek op zitten op de Lora voor mij?
And still, I'm not convinced, especially when I see myself in the pictures I made for this blogpost. The sleeves-heads don't work that well and the breast-pleat isn't placed that well too.
A real shame, 'cause I already bought fabric for my second, euhm third version. Maybe there's a curse on the Lora for me? 
 
 
 

 
En niet vergeten: mijn verjaardags-give-away die loopt nog tot volgende week zondag!
 
Patroon: Lora, LMV
Stof: Scapa, MonDepot

Reacties

 1. Oh ik vind deze toch geslaagd hoor. Staat jou nochtans. Jammer dat je zelf niet helemaal overtuigd bent. Ik zie er niks mis aan maar ik heb niet zo een technisch oog. Ik kijk naar het mooie geheel, de stof en de kleur die jou staat. Wat mij betreft is deze er eentje dat er mag zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie het probleem niet... Mooie jurk!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem echt heel mooi Leen! Staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem prachtig. Hij staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er inderdaad wat krap uit aan de schouders, ik zou bij een derde versie voor de bovenkant de schouders wat proberen breder te maken (misschien kan je kleine aanpassingen doen mbv de grotere maat?)
  Goeie stofkeuze wel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht daar ook al aan. Morgen haal ik de mouwen er al eens uit. Had nog wat naadreserve dus misschien krijg ik het zo iets beter. Ik hoorde op instagram trouwens dat er voor nog enkelen aanpassingen moeten gedaan worden aan de mouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hem heel mooi hoor, zo wil ik er ook wel eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat jou beeldig! Niet twijfelen.
  Bij mij ook op mijn to do lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind ze wel erg mooi! Ik zie dat er 'iets' wringt bovenaan, maar dat valt helemaal niet op hoor! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts