Hello world, let's meet TILLE!


Ze nam er haar tijd voor; onze kleine, lieve meid. Exact een week besloot ze langer in mama's buik te vertoeven. Eens ze haar beslissing genomen had, kwam ze echter als een wervelwind. Dinsdag 26 september om 16u11, exact twee uur na aankomst in de materniteit, liet ze zich voor het eerst aan de wereld horen en zien. Een klein brokje geluk van 3 kg 330 en 50 cm.


Dag wereld, dag mensen. Let's meet TILLE.
Eens een naaiende moeder, altijd een naaiende moeder. Onder dat motto werd er de weken voor de bevalling met een groot enthousiasme aan 'newborn sewing' gedaan. Heerlijk vond ik het: met een belachelijk minimum aan stof had ik zo een veelvoud aan schattigheid klaarliggen. De ieniemienie patroondeeltjes en het nodige gepruts dat er soms mee gepaard ging, het was echter toch een beetje wennen.


Als eerste in de rij, stel ik jullie vandaag een echte klassieker voor: mijn versie van de kiind jumpsuit. Het was niet mijn eerste Tille naaisel (deze hebben jullie nog van me te goed, zodra Tille in dat naaisel gegroeid is) maar wel één van mijn favorieten, vooral dan door het stofje. Ik vond het bij Kiwi Fabrics en was maar wat blij dat ik het tijdens de solden in m'n mandje kon klikken. Een leuke ontdekking vond ik die webshop trouwens!Ik maakte het kleinste maatje van de jumpsuit en deze past perfect voor mijn klein meisje. Lang zal ze het pakje waarschijnlijk niet moeten dragen, dus profiteren we er momenteel ten volle van. Deze week vierde Tille al haar eerste verjaardag én milestone-card en dat deden we natuurlijk in het verenpakje.Voor de boordjes gebruikte ik kobalt-kleurige boordstof uit de veritas, die perfect matchte met de veertjes op het stofje. De boordjes gooiden bijna nog roet in het eten, toen het pakje ei zo na in elkaar zat.


Boordstof voorwassen of weken in azijn, de eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat ik het nooit eerder deed. Ook nu zette ik de boordjes zonder voorwassen aan. Tijdens het naaien morste ik echter wat cola op het achterpand en besloot ik de boel met de hand wat uit te wassen. Een geluk bij een ongeluk was dat, want het kobaltblauw van de boordjes liep bijna meteen uit. Gelukkig had ik de reflex de boel meteen in azijn te weken en kon ik erger voorkomen.

Een uitgebreide post over het kaartje en mijn zelfgemaakte suikertjes, hebben jullie nog te goed maar vandaag krijgen jullie alvast een kleine sneak peak.Genieten was het, de afgelopen tien dagen. Van de kleine Tille en het gelukzalige gevoel dat ze in ons gezinnetje installeerde. Ze is er nog maar pas, maar het is bijna onmogelijk ons nog te herinneren hoe het was zo zonder haar.


Grote avonturen, ze beginnen klein ...


  Patroon: kiind jumpsuit

Stof: Feathers Blue, I got blue fabrics - gekocht bij Kiwi Fabrics

 

Reacties

 1. Dikke proficiat!!
  Niks dan lof: mooie baby, mooie naam, mooi babypakje, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige meisje! Wat een mooie naam ook. Veel geluk met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk knuffelbaar schatje! Oona ziet er een geweldig Fiere grote zus uit! Nogmaals een heel dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ze mooi! Van harte gefeliciteerd! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat! Geniet van jullie mooie kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi!!! Prachtig kindje, prachtig pakje!! Super!! Nog eens gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooh wat een schatje! proficiat en zo'n leuk pakje
  ik was boordstof ook normaal niet voor maar heb wel al donkere stukken (dus echt waar al uit geknipt was) nog voorgewassen om met lichte kleuren te combineren, rottig hé dat die kleur afgeven

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat! Wat een schatje! En heel mooi pakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nicky - mixitmakeit8 oktober 2017 om 10:23

  Proficiat met jullie 2de dochtertje!! Geweldig mooie naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat met jullie kleine meid! Wat een mooie foto's, leuk kruippakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat met die knappe kleine lieve Tille! En het kruippakje is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een hele dikke proficiat, geniet ervan en wat een leuk kruippakje. Dat is altijd zo schattig bij babytjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig! Zowel de dochter, als het pakje.
  Proficiat en welkom aan Tille. Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts