Les nympheas

Nu de eerste schooldag met al z'n kriebels en gezonde spanning achter de rug is, kijk ik met heimwee terug naar al het moois dat we de afgelopen maanden beleefd hebben. Onvergetelijke en warme momenten om je tijdens de koudere wintermaanden nog eens aan op te warmen.Over één van die momentjes, een absoluut hoogtepunt voor mezelf, had ik nog niet eerder de kans te schrijven. Tijdens onze reis naar Normandië gingen we een kijkje nemen naar het huis in Giverny waar één van mijn favoriete schilders, Monet, woonde en heel wat van zijn schilderijen maakte.

Voor de gelegenheid droeg Oona een just knot it 'vers van de pers'. Eentje passend in het thema want ik gebruikte er dit stofje uit de stoffenkamer voor. Een stofje van Robert Kaufman gebaseerd op het werk van Van Gogh die zich op zijn beurt liet inspireren door het impressionistische werk van o.a. Monet. Gepast dus, leek mij.Eén blik op de bloemenpracht in de tuin, en je begrijpt meteen hoe en waar Monet zijn inspiratie haalde. Vooral de Japanse tuin en de mooie grote vijver vol waterlelies, les nymphéas, maakte een grote indruk op Oona en mezelf. Heerlijk moet het zijn, om er in je eentje rond te kunnen lopen. Want nu was het wel wat door de vele Japanse toeristen heen kijken, wat dan meteen het enige nadeel was.

Het naaien van de jurk vereiste het nodige puzzelwerk. Ik wou immers met het contrast in de stof spelen en gaan colorblocken maar tegelijkertijd zo weinig mogelijk van deze prachtige stof verloren laten gaan.

Net zoals bij mijn eerste just knot it, maakte ik een voorpand met plooitjes. Eenvoudig maar vernuftig. Een snuifje magie om net dat extra aan je jurk te geven.


Sinds mijn eerste versie werd het patroon geupdate en werden er een aantal extraatjes aan het patroon toegevoegd. Ik viel meteen als een blok voor de nieuwe versie met plooitjes in het rokpand. Hoewel mijn stof er misschien niet 100 procent ideaal voor was (lees: in zwaardere stoffen zorgt het meer voor een bollend effect), ben ik toch heel tevreden met het resultaat.Genoeg gepraat. Laten we de beelden maar voor zich spreken. Want was dat nu niet waar het impressionisme voor stond?


Stof: Nightfall, Robert Kaufman - De Stoffenkamer

Patroon: Just Knot it - Mind The Whale

Reacties

 1. Wat een pareltje van een jurk !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Zowel de jurk als de locatie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is een echt haute couture jurkje.Super

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stof, gecombineerd met de perfecte locatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!
  Echt, deze hoort tot de mooiste jurken die ik ooit gezien heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. […] jurk was er eentje in verre voorbereiding van de communiejurk voor Oona. Het was van deze favoriet geleden dat er hier nog eens een jurkje voor Oona genaaid werd. Dus maakte ik van deze jurk gebruik […]

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts