Swing skirt and .... dress


Vorig jaar had ik het er al eens over: mijn grote bewondering voor de heerlijke patroontjes van Compagnie M.   Al van in het prille begin, nog voor de alom bekende kooppatroontjes, nam ik regelmatig een kijkje op de blog van Marte maar nooit eerder rolde er een echte 'compagnie M' van onder mijn naaimachientje. Tot vorige week ...

Tijdens een bezoekje aan mijn favoriete stoffenwinkeltje, zag ik een heerlijk retro lakenstofje en ik wist het meteen: dit wordt het accentstofje voor mijn eerst swing skirt, mijn favoriete Compagnie M. patroontje. Dat ik het stofje heel goedkoop op de kop kon tikken, lees: 0,5 euro/ meter (één van de voordelen van het leven in een Zuiders land), was mooi meegenomen.

Op een zonnige zaterdag zette ik me aan het naaien en enkele uren later was de eerste Petite Bout de Chou 'Swing skirt' een feit. Ik moet ze allemaal gelijk geven, de bloggers die me voor gingen: het is een heerlijk patroon en de uitleg van Marte is echt fantastisch. Dankzij haar heldere uitleg en foto's naaide ik voor het eerst een blinde rits in een rokje en maakte ik een 'inverted pleat'. Ik leerde zelfs dat een blinde rits in het Frans geen 'fermeture aveugle' is maar een 'fermeture française'. Grote hilariteit bij mijn vaste fournituren-handelaar verzekerd.Het rokje werd op de groei gemaakt en een foto op model hebben jullie van me te goed. Ik kijk er alvast al heel erg naar uit!Mijn eerste Compagnie M. ervaring, het smaakte naar meer. Zo erg dat ik er 's nachts zelfs van droomde. Paspeltjes en stofjes sprongen als schaapjes over hekjes en toen ik wakker werd, wist ik het: met dit patroontje ga ik eens creatief aan de slag. Het idee voor mijn 'swing dress' was geboren.


Op basis van de originele Swing skirt, een doorsnee A-lijntje en wat restjes stof ging ik aan de slag voor een eerste probeerversie. Dit keer ging ik opnieuw voor het blauwe basisstofje maar combineerde het met een fleurig groen bloemenstofje en wat gele paspel. Om het geheel nog wat feestelijker te maken, voegde ik op het laatste nippertje nog een eenvoudig blauw Peter Pan kraagje toe, dat afgewerkt werd met de gele contrasterende paspel die ik ook gebruikte voor de bekende doorlopende swing skirt-zakken.
 De super leuke doorlopende zakken, afgewerkt met een (zelfgemaakte) gele paspel. Mijn eerste ervaringen met een Peter Pan kraagje. Ik baseerde me op deze tutorial. Zeker voor herhaling vatbaar !


 


Mijn blinde rits was, tot mijn grote verwondering en ook wel een beetje trots, echt helemaal blind. Jammer van de niet zo gelijke paspel. Maar hé …is handgemaakte imperfectie niet net iets mooier dan machinale perfectie ?Mijn eerste swing dress, zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel, Compagnie M., voor de heerlijke inspiratie. Ik heb met de afgelopen weekends echt rot geamuseerd !

Reacties

 1. prachtig kleedje maar ook een prachtig model

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof tof tof

  ik heb jou genomineerd voor de Liebster Award!!
  Kijk je even op mijn blog? Zou leuk zijn als je meedeed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi kleedje, ik moet mij ook eens aan een peter pan kraagje.
  Het meisje in het kleedje is zowaar nog mooier :-) ze doet mij erg denken aan mijn meisjes toen ze kleineŕ waren, daar zullen de West- Afrikaanse papas voor iets tussen zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts