Polkadots from hell
Soms heb ik dat: dan zie ik een stofje en overvalt er me een onweerstaanbare drang. Ik weet al meteen wat ik ermee ga doen en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Zo ook dus met dit heerlijk lichte blauw-witte polkadotstofje.  Ik zag het al helemaal voor me: een schattig flapperend jurkje met fushia-roze paspel en knoopjes als stoer accent.


Maar, oh boy, wat heb ik me mijn grandioze ingeving dit keer vervloekt. Het begon al bij de eerste schaarknip. Ondanks honderdduizend spelden weigerde dit stofje koppig mee te werken. Bij het bovenstuk en der voering ervan (in hetzelfde stofje) kon ik de schade nog beperken, maar het rokdeel was zoals men zegt nogal ‘schots en scheef’. Maar soit, bij een ‘rimpelrok zal dat zo niet opvallen’ beloofde ik mezelf en ik deed verder.


Het naaien van het bovenstuk, dat ik zelf getekend had want ik tekende het patroon voor dit jurkje zelf uit, verliep vlekkenloos en het paste ook perfect. Zelfs het voeren, wat voor mij een primeur was, ging zonder problemen. Maar toen kwam de aap uit de mouw: bij het strijken liep het helemaal mis. Ondanks het schoonmaken van mijn ijzer voor het strijken, verscheen er een grote bruine vlek op het rugpand. Een snelle handwas toonde meteen dat de vlek permanent was.  Gelukkig is de vlek in de zon, die hier bijna altijd van de partij is, bijna niet te zien.
De bruine vlek, op het rechterpand, gelukkig bijna niet zichtbaar. En joepie, een echte blinde rits!De rest van het parcours verliep gelukkig verder zonder probleem. Het resultaat is niet honderd procent wat ik ervan verwacht had, maar het jurkje is wel draagbaar. Alleen voor het bovenpand zoek ik voor een volgend experiment nog een oplossing. Petite Bout de Chou is wat men een ‘buik’-kindje kan noemen en het voorpand lijkt daardoor net iets te kort (terwijl het rugpand eigenlijk ok is). Alle tips om dit patroonsgewijs ‘op te lossen' zijn welkom!

En nu genoeg gebabbeld! Tijd voor wat foto's ...
Het jurkje in profiel

 


Valse zakjes afgewerkt met roze paspel en knoopjes

 

 


Petite Bout de Chou zit duidelijk in de 'ik wil dat ook doen, mama'-fase. Hier was de was aan de beurt.
Ist nu bijna gedaan met al die foto's, mama?

Reacties

 1. Mooi!! En van die bruine vlek is op foto alvast niets te zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi kleedje! En het staat haar beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een pracht van n kleedje. Staat haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Pettie bout de chou, je hebt bij mijn give away maand een pakketje retro strijklabels gewonnen. Kijk maar eens hier: http://dreamstuff-design.blogspot.nl/2014/06/winnaars-mei-give-away-maand.html
  Wil je je adres doormailen? Dan stuur ik het pakketje naar je op.
  En mooie jurk trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts