Duivels in stijl


Je kon er gisteren niet om heen (zelf op zoveel honderden kilometers van ons Belgenlandje verwijderd): na jaren onzichtbaarheid mochten de rode duivels nog eens aan de bak op een groot tournooi. Duivelse gekte allom dus.

Voor de Belgische openingsmatch werden wij als 'expatriats' door de ambassadeur uitgenodigd om alles op groot scherm bij hem thuis te volgen. Een gelegenheid die wij niet aan onze neus wilden voorbij laten gaan, want zo'n match in groep volgen is toch zoveel leuker dan thuis voor de televisie!

Hoewel ik me voorgenomen had om me niet in de rode duivel gekte mee te laten scheuren, zette ik me maandag avond toch nog snel met een zwart, rood en geel stofje achter de naaimachine. Een duivels jurkje in stijl voor onze kleine Bout de Chou, dat zou het worden.

Het jurkje viel, tot een ietsiepietsie fierheid van mezelf, heel erg in de smaak. De ambassadeur himself riep haar zelfs uit tot de mooiste supporter van de avond. En Petite Bout de Chou? Die genoot van de volop van de aandacht (lees: bij de minste bewonderende blik wreef ze met haar handje door haar haar, gecombineerd met een dolenthousiaste zooooliieeeeeeee).

Het "duivelse jurkje". Ongestreken op de foto omdat mijn strijkijzer, nog maar eens, het stofje begon op te eten. Dan maar ongestreken ... én met bloemenbroche om de gemaakte schade te verdoezelen

Petite Bout de Chou wat onwennig voor het vertrek. Zouden het de, anders nooit gebruikte, kleurencombinatie zijn?


En dan een poseersessie bij terugkeer (fototoestel vergeten mee te doen tijdens de match, shame on me)  ...


 ... eerst wat onwennig én met de nodige afleiding ...

 ... maar al snel één grote zotte doos!


Mama, wanneer ist nog een keer voetbal??


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts