De jurken van de revolutie

Soms is het simpel: als iets perfect is, dan moet je dat gewoon schaamteloos imiteren. Dat dacht ik toen ik deze prachtige jurk zag op haar prachtige en inspirerende blog. Het adembenemend mooie stofje van Art Gallery had ik al een tijdje liggen. Het idee was er een jurkje voor Petite Bout de Chou uit maken, maar iets hield me altijd tegen er aan te beginnen. Hoe kon ik immers dat mooie paneelstofje volledig tot z'n recht laten komen in een jurkje voor een, toendertijd, 18-maandertje?

Na één blik op de prachtige June-dress van Lily en Woody viel alles echter in de plooi. Ik bestelde een metertje van het stofje bij, want ja, ook ik had er net als zij maar 1-tje in huis en toen was het wachten tot ik tijd had om aan de slag te gaan.

 De week van de 30ste oktober kwam het er eindelijk van. Wie de buitenlandse actualiteit een beetje volgt, die weet het misschien nog wel: die week kwam zowat iedereen hier in Burkina Faso op straat om president Blaise Compaore die al 27(!) jaar aan de macht was te beletten de grondwet te veranderen met het oog op nog maar eens een extra ambtstermijn. Hoewel het protest heel gericht was en helemaal geen buitenlanders als doelwit had, kreeg ik de raad zoveel mogelijk thuis te blijven. En wat doe je dan ... u raadt het al: naaien natuurlijk!

 
Na een effen Turqoise test-versie die, op het beleg na, goed bleek te zitten, was het echte werk een fluitje van een cent.

 
Een weekje revolutie en twee comfortabel zittende jurken rijker. Wat wil een mens nog meer?
 
En oh ja, die president die is ondertussen vertrokken. Misschien moet ik mijn June-dresses vanaf nu maar met enige fierheid 'oktober dresses' gaan noemen ...
 
Effen stofje: Stoffenspectakel
Bedrukte stofje: Whimsical tide, Art Gallery

Reacties

  1. Bedankt voor de mooie complimentjes! Uiteraard vind ik de jurk prachtig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig!!!
    Ik heb de stof ook nog liggen voor Lily-Rose, maar wacht tot eind mei voor de babyborrel van de toekomstige baby :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts