Petite Bout de Chou recyc(k)leert

 
Hier had ik het er al eerder over: onze plannen om in ons sociaal project hier in Ouagadougou te gaan upcyclen. Met de juwelen uit fietsbanden werd er al een eerste stap gezet en dit weekend ging ik weer aan de slag, met de naaimachine dit keer.

Wie al eens in West-Afrika reisde, kent ze wel: de plastic zakjes met water. Massaal veel Burkinabé consomeren ze elke dag, met evenveel lege zakjes overal in het straatbeeld als gevolg. Hoog tijd om daar creatief mee aan de slag te gaan, dacht ik.
Deze week spaarde ik mooi al m'n zakjes op in plaats van ze in de vuilbak te gooien (want zo braaf ben ik wel) en gisteren was het tijd om te experimenteren.

 
Ik had een eenvoudige portemonnaie in gedachten, maar wel gevoerd met een vrolijk stofje. Mijn eerste poging was een complete mislukking: zoals je hieronder kan zien zijn de plastic zakjes deels transparant. Een enkele voering binnenin leverde een lelijk resultaat op: het ding bleef niet mooi op z'n plaats zitten en de stikkingen waren aan de buitenkant zichtbaar.
Na wat denkwerk (én een versie zonder enige voering) kwam ik er toch uit: ik naaide een eerste voering vast aan de plastic zakjes, nog voor alles te assembleren én maakte een tweede vrolijke voering voor binnenin. Hoewel de portemonnaietjes heel simpel zijn, ben ik best tevreden over het resultaat. Tijd om te experimenteren nu ...

 
Afgewerkt portemonnaietje, met dubbele voering.


 
Portemonnaietje zonder enige voering.
 
 
 
Deze blogpost past trouwens perfect in de Recykleer-14-daagse van Boomie Blogt .... . Neem zeker eens een kijkje op haar blog, want er zijn tal van heerlijke upcycling-projectjes met oude kledij terug te vinden. Op deze flickr-pool kun je de resultaten van de 14-daagse terugvinden. Massas's inspiratie voor nieuwe projectjes ...
 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts