Die keer dat ik eens iets nieuws probeerde

Ik moet eerlijk bekennen, na deze en deze selfish-sewing projecten had ik de smaak goed te pakken. Naaien voor mezelf, het beviel me wel. Dus ging ik op zoek naar nog meer moois. Op het net liet ik m'n oog vallen op dit leuk bloesje. Ik viel als een blok voor de speciale mouwtjes maar aarzelde toch. Zo'n bloezend model, was dat wel iets voor mij? Ik besloot er uiteindelijk voor te gaan ...
 
I have to admit, I really start liking my selfish sewing projects. So I decided to try out one more .... . Here I found a nice blouse with spendid little sleeves. And I had to try it out. 
 
 
Het bloesje zat snel en makkelijk in elkaar, al zal dat niet aan de uitleg van knipmode gelegen hebben. Misschien ben ik na het naaien van de patroontjes van verschillende Belgische bloggers en tijdschriften zoals La Maison Victor verwend, maar als ik om de haverklap een icoontje zie waarbij ik de website van knip moet gaan raadplegen voor meer uitleg, is bij mij de fun er af. Gelukkig kwam ik al ver met wat gezond verstand.
 
Sewing the blouse was pretty easy and quick aswell. Though the explanation joined to the pattern wasn't so great. Luckily I got there without even reading it.
 
Het knipmode-patroon voorziet een voorpand met een naad in het midden. Ikzelf ging voor een voorpand uit één deel, wat ik persoonlijk toch wel mooier vind. Het bloesje werd naar mijn smaak ook een beetje ingekort en de schouders werden wat smaller gemaakt.
 
The Original pattern-front is cut in two. I decided to change that and make it one piece. I also shortened the blouse a little bit and made the shoulder-parts a little smaller.
 
 
Leuk detail: de split aan de onderkant van het bloesje
 
 
De kapmouwtjes
 
 
De décolleté. Om piepende belegdelen te voorkomen, werd er een diamantje genaaid op een strategische plaats. Hey, a girl needs a little blingbling from time to time ...
 

 
 
Mijn patronenkast is er een blijvertje rijker. Al maak ik de schouderdelen de volgende keer toch nog net iets smaller zodat de mouwtjes wat minder afhangen. Of wat denken jullie?
 
I think this pattern is a keeper. Though next time I will make the shoulder-parts even smaller to avoid the sleeves to hang down a bit. Or what do you think?
 
 
 

Reacties

 1. dat is zeker een blijvertje!!!!! Heel mooi!
  Ik zou het zonder riempje dragen dit lijkt voor toffer (mr dat is héél persoonlijk hé)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je staat super met dat blauw! Ik ben ook meer fan van de foto waarop je het zonder riempje draagt, de stof valt heel mooi dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Ik denk dat het voor mij met wennen te maken heeft. Ik draag meestal aansluitende dingen en dan voelt zo'n loshangende bloes plots raar aan. Maar idd, de stof valt zo wel mooier door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi hoor... en ik zou ook zonder riempje gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This looks super - and the colour, wow! You look really good!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, heel mooi! Staat je prachtig! Fan van de mouwtjes. En welk soort stof is dit? Ze ziet eruit als pure zijde op je huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een katoenen stofje dat hier voor het maken van kostuums gebruikt wordt. Er ligt een glanslaagje op, vandaar de indruk dat het satijn/zijde is. Was niet zo eenvoudig om te verwerken, vandaar m'n iets minder mooie naden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts