Let's sew a little selfish!

Stil was het hier de afgelopen weken, een oorverdovende stilte die samenging met een soort van writers-block maar dan voor naaimachines. Niets geen goesting, voor niks. Geen toeval dat deze fase samenviel met een periode van verandering: na veel aarzelen kregen m'n frustraties de bovenhand en liet ik m'n oude job voor wat ze was en koos voor een nieuwe uitdaging: sensibilisering rond familieplanning.
 
It was a little silent on my blog, the last weeks. I experienced some sort of writers-block due to some important changes in my life: I changed jobs. Currently I am touring around in Ouagadougou to tell people about the importance of family-planning.
 
Twee weken geleden kwam de goesting dan toch terug en deed ik meteen wat selfish sewing. Eerst kwamen er twee zalige Jessy-jurken (binnenkort op de blog) en gisteren naaide ik een patroon dat al een jaar (!) klaar lag in de naaikast: de mooie (en overigens gratis) Sorbetto top van Colette Patterns.
 
Two weeks ago, I started sewing again and decided to do some Selfish Sewing. I started with two lovely Jessy-dresses (who will be on the blog very soon) and yesterday I sewed the Sorbetto top, a free pattern by Colette Patterns.
 
 
 
 
 
Het model van de sorbetto-top vind ik zalig maar omdat m'n eenvoudig stofje (een cadeautje van meneer chou, trouwens) wel wat extra punch kon gebruiken, boordde ik de plooi in het midden van het voorpand af met zwarte biais, net zoals de armsgaten, de hals en de onderrand van de top. De drie vintage-knoopjes op de plooi voegde ik toe als extra persoonlijke knipoog.
 
I really like the model of the Sorbetto top but because my fabric was a little plain I added some black binding on the sides of the pleat, the armholes, the neck and the bottom of the shirt. In the end, I added three vintage buttons as a little personal touch.
 
 
Wie mij volgt op instagram, kreeg hier gisteren al een klein voorproefje van mijn bloesje.
Those who follow me on instagram, already saw this yesterday.
 
 
 
Ik naaide na opmeten een maatje 8, die bij een eerste pasbeurt veel te groot bleek. Wat tornen en enkele cm minder zijnaad later was ik tevreden met het resultaat. Het blijft wel wat wennen zo'n katoenen shirt, zeker als je vaak tricot topjes draagt zoals ik.
Vrij zeker dat dit patroon deze zomer nog eens uit de kast gehaald zal worden.
 
After measuring I sewed an 8, but it turned out to be too big, so I took away some of the side-seams and after that I was really happy with the result.
I am pretty sure this pattern will be used some more this summer!
 


Reacties

 1. Ik maakte die Sorbetto ook al, en ook ik moest wennen aan dat katoen als bloesje, niet helemaal mijn ding vrees ik. Het staat je wel heel goed, de kleur flatteert je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Fan van de extra punch en persoonlijke knipoog! Zou dit topje ook niet kunnen in tricot, eventueel kleiner maatje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi selfish sewing projectje! Ik had het al gemerkt dat je wat stil was gevallen. Blij van te lezen dat je er weer ingevlogen bent en succes met de nieuwe job!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk!! Deze staat oo, op m'n lijstje, maar voorlopig ook niet echt tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker doen. En het leuke is dat het een snel-klaar bloesje is. In enkele uurtjes zit het in elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Is de gebruikte stof zo'n 'afrikaans' stofje? Heb er hier zelf nog heel wat liggen uit Rwanda... Moet er dringend eens mee aan de slag maar vrees dat die stof wat te 'zwaar' en 'stroef' is voor zo'n topje? Heb jij er ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het stofje is inderdaad een Afrikaanse wax. Die stoffen voelen in het begin inderdaad nogal stroef aan maar met het wassen worden ze soepelder. Wel best je stof eerst laten weten in een badje met azijn, want veel waxen (en vooral die uit Midden-Afrika) zijn niet altijd 100% kleurvast.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts