Een giraf in Belgie - Louisa hack Compagnie M.Bijna een maand zijn we in Belgie en het was een drukke maand. Een maand waar de naaimachine de kast bijna niet uitkwam. De jurk die Oona droeg op haar eerste Belgische schooldag en die ik nog net op het nippertje in Burkina Faso naaide, hebt u nog van mij te goed. Maar voor de wedstrijd van Compagnie m. haalde ik met veel plezier de naaimachine nog eens boven.
 
Almost a month we are in Belgium now, and it was a busy month. Almost no time sewing. But I gladly made an exception for the sewing competition of Compagnie M.
 
Het overbekende giraffenstofje van Bambiblauw lag hier al een hele tijd in de stoffenkast en Oona kwam het evenveel keer bij de naaimachine leggen. Maar ik legde het evenveel keer weer terug want de inspiratie was er niet. Tot ik aan de louisa-jurk van Compagnie M. dacht.
Alhoewel het één Compagnie M. patronen was die ik kocht, kwam het er nog nooit van de jurk te maken.
 
The famous giraf-fabric of Bambiblauw has been in my fabric-stash for ages and Oona put in on my sewing machine many many times. But I put it back each time because I didn't have inspiration. But then, I thought of the Louisa pattern by Compagnie M.

 
Door de giraf op het voorpand, moest ik de bekende Louisa-zak achterwege laten. Om et voorpand toch iets extra te geven, knipte ik het bovenpand van mijn Louisa in verschillende color-blocking vlakken en combineerde het Bambiblauw stofje met een okergeel bloemenstofje dat ik kocht in de Veritas. De gele stof liet ik terugkeren in de zijstukken van het achterpand.
 
Because of the giraf, I had to leave the famous Louisa-pocket behind but instead, I cut the front panel in some color-blocking pieces and combined the Bambiblauw fabric with a yellow fabric I bought in Veritas. I also used the same fabric in the back.
 

 
 
De jurk werd door Oona met een grote smile goedgekeurd en met veel tegenzin terug uitgedaan. Ik weet al welke jurk hier maandagmorgen aangedaan zal worden ...
 
Oona loved the dress and was sad she had to take it off. I already know what dress she's going to pick from the closet next monday ...
 

 
 

Reacties

 1. Wauw, super color blocking! De mooiste "verwerking" van het giraffen paneel dat ik al zag voorbij komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, heel andere foto-achtergronden nu jullie terug in ons regenlandje zijn! Hoe gaat de aanpassing?
  Heel tof, die giraf. Had ik een dochter, ik kocht ze ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat eigenlijk bijzonder goed. Veel werk gehad om alle administratieve zaken terug op orde te krijgen maar dat is ondertussen bijna allemaal in orde. Oona heeft zich heel snel en heel gemakkelijk aangepast. Ongelofelijk hoe weerbaar kinderen zijn. En het weer is inderdaad wat aanpassen. Maar dat wordt dan wel gecompenseerd door de neefjes en nichtjes, oma en opa, tante en nonkel die we nu vaak zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gedaan, ze staat er beeldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, die color-blocking !! Helemaal fan van de combinatie...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts