Kerstlotta

 
 

Eind december is een drukke periode ten huize Petite Bout de Chou een drukke periode: naast kerst, oud en nieuw staan er immers ook nog eens twee verjaardagen op de agenda. Om voor elk van deze gelegenheden de perfecte outfit te voorzien, ging ik dus de laatste weken een intieme relatie aan met de naaimachine. Dat de tijd beperkt was sinds m'n nieuwe job (ik kreeg de kans een jaar lang als trajectbegeleider inburgering aan de slag te gaan en wilde deze mooie kans niet aan me voorbij laten gaan) speelde natuurlijk niet echt in m'n voordeel.
 
Voor de eerste jurk in de reeks, de kerstjurk van Oona, greep ik naar een gekend en geliefd recept: de lotta van Compagnie M. . Ik koos voor een kleurrijk stofje, omdat Oona dat wel aankan en een beetje kleur in de winter niet misstaat.
 
 
 
Om het geheel wat feestelijker te maken, combineerde ik het jurkje met gouden accessoires: een gouden riempje en diadeem, allebei met een strikje. Vooral dat laatste vond Oona fantastisch, typisch voor de leeftijd zeker ;-)
 
De foto's van de kerstavond zijn niet echt kwaliteitsvol (lees: geen zin om daar heel de tijd mee bezig te zijn + kerstverlichting staat niet altijd gelijk met makkelijke fotografeer-condities). Toch wil ik graag enkele foto's van onze heerlijke avond delen.
Voor mezelf maakte ik trouwens ook een jurk, een harlequin in een zalig gebreid stofje van mondepot. Maar daarover later meer ...
 
 
 
 
 
 
Op naar het volgende feest ...

 

Reacties

 1. Die foto met dat handje voor haar mond: geweldig, die kinderverwondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi ! Veel succes met de job. En jouw Harlequin wil ik ook nog eens op de blog zien verschijnen. Ziet er mooi uit maar zou hem graag helemaal zien......of ben ik nu stout ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is helemaal niet stout. De jurk komt zeker nog op de blog. Alleen waren er nu niet genoeg foto's. Onze aandacht ging teveel naar de kindjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat straalt ze met die felle kleurtjes! Leuk!
  En de creatie van je zus mag er ook zijn, zo te zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat zie ik daar? Heeft ze haar snorrenwensje al voorgelezen? :D
  Pauline is nog volop aan't oefenen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. opnieuw heel erg mooi en je hebt gelijk, de winter kan wel wat kleur gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel mooi! en die andere mooie meid droeg precies ook een prachtig zelfgemaakt jurkje?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad. M'n zus maakte ook de outfits van heel haar gezin. Ik denk dat alles binnenkort bij haar op de blog zal staan. Hier kun je die terugvinden: http://mirameisjesenbriekieboys.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi, ja, Oona was niet meer te houden. Een grote verrassing was het ook al niet meer, want er werd al uitgebreid op voorhand geoefend. Wel een leuk versje, vond ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze staat geweldig met die kleurtjes! Ik zie dat ook zo graag. Zie ik nu dat ze een doos ter voorbereiding van de kleuterschool gekregen heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Cadeautje van de oma. Ze gaat al een tijdje en met veel plezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oh super, ik wist niet dat dat je zus was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi,ja, creativiteit zit hier een beetje in het bloed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts