Derde keer, goeie keer? - Lora Hack (LMV)


Lora en ik, het was liefde op het eerste zicht vanaf het moment dat mijn zus deze prachtjurk voor zich naaide. De jurk is stijlvol en hip tegelijkertijd én misschien nog het allebelangrijkste voor mij: het rokdeel was exact wat ik al langer in gedachten had voor een nieuwe winterjurk.
 
Maar, zoals wel vaker het geval is bij een hevige 'coup de foudre', verliep het pad tussen Lora en mezelf niet meteen over rozen. Versie één ligt hier nog altijd onafgewerkt in de lappenmand en bij versie twee liep ook het één en het ander niet zoals verwacht.  
 
Deze laatste versie indachtig besloot ik er nog één keer voor te gaan, maar in navolging van deze blogster wierp ik het originele bovenstuk in de prullenmand en verving het door het bovenstuk van de Ariel uit dezelfde LMV.
 
 
 
Wie mij op instagram volgt, zag al dat het ook dit keer bijna misliep. Tussen het knippen van de patroondelen (in dit heerlijke stofje dat ik kocht bij Liesellove) en het naaien van de jurk, zaten enkele weken en een verhuis in. Resultaat: de patroondelen verloren hun oorspronkelijke vorm en de halslijn van de jurk gaapte bij een eerste pasbeurt griezelig open.
 
Een beetje improvisatie was dus op z'n plaats. Na wat getwijfel maakte ik een inverted pleat en werkte het geheel af met een knoopje. Niet wat ik oorpronkelijk in gedachten had ... maar eerlijk: achteraf gezien was het misschien het beste wat me kon overkomen want het geeft m'n laatste Lora net dat ietsje extra. Missie eindelijk geslaagd, lijkt mij. Wat vinden jullie?
 
 
 
Eén ding weet ik alvast: deze Lora zal m'n kleerkast de komende weken niet vaak zien. Dat m'n 'derrière' in sommige poses kan wedijveren met deze van mevrouw Kardashian, neem ik er zelfs met plezier bij.
 
Lora en mezelf, wordt het dan toch nog wat?
 
 
 
 
Patroon: Lora/ Harriet hack, LMV
Stof: Froy and Dind, Budapest Black Chalk (Liesellove) 

Reacties

 1. Awel, deze is echt geslaagd. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige hack! Staat je super! En dat knoopje geeft een leuk extra detail.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die stof is prachtig hé! En zoals ik al zei op IG: goed opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi. Stijlvol en fris tegelijk. Tof zoals je je "probleem" opgelost hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat knoopje maakt je jurk helemaal af! Je staat er erg mooi mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je heel goed opgelost. Subtiel maar net dat tikkeltje meer. En die derrière mag gerust gezien worden hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij zijn jullie een top duo! Dat bovenstuk maakt het nog toffer!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts