Meet Noa, our new best friend - *Patroontest Compagnie M.*Uitgelaten en blij, dat was ik zowat een week geleden toen ik de testversie van de Noa, het nieuwe broekpatroon van Compagnie M., in m'n mailbox vond. Sinds Oona haar "hond" (lees: een selfmade kaptrui met een schattige geflockte hond erop) cadeau kreeg van haar tante Nele, komen er geen andere kleren meer uit de kast, of toch als het van Oona zelf afhangt. De nood voor een nieuw en tof broekenpatroon was dus hoog, heel hoog!Dat de patronen van Compagnie M. altijd steengoed in elkaar zitten, vlot te naaien zijn en een plezier zijn om te maken, dat hoef ik jullie al lang niet meer te vertellen. De Noa is hier geen uitzondering op.


De Noa is rechttoe rechtaan, iets waar ik bij een broek enorm van hou. Geen onnodige extra tierlantijntjes maar steengoede eenvoud. Een klassieke basic waar je heel wat kanten mee uit kan.

 Maar Compagnie M. zou compagnie M. natuurlijk zijn zonder een sublieme knipoog. In dit patroon zit deze verstopt in de zakken van de broek.


 


Geniaal zijn die zakken, in my humble opinion en u zal het er mee snel mee eens zijn, dat weet ik zeker. Twee grote driehoeken met een flap: het lijkt eenvoudig maar het lijnenspel dat je ermee creëert: ik was er meteen weg van. Vanuit elke hoek lijkt de Noa erdoor weer net een beetje anders. Ideaal ook voor colorblocking, en laat dat nu net iets zijn waar ik zo van hou.


Een hele tijd geleden al vond ik in de veritas een aantal stofjes die wonderwel bij elkaar leken te passen. Met twee ervan maakte ik al deze Ileana, een tweede combinatie lag al een tijdje in m'n kast te wachten op een ideaal projectje. Met de Noa vielen de puzzelstukjes in elkaar. Een perfecte match die in de Noa zo mooi tot z'n recht komt, als je het mij vraagt.
De Noa werd dit weekend al uitvoerig getest en door Oona 100% playproof verklaard. Voor extra schattigheid werkte ik de pijpjes van e broek met af met een elastiek, waardoor de broek een beetje poft. Een tweede versie, een meer klassieke met rechte pijpen, ligt hier alvast al klaar op de naaitafel. Maar first things first: let's take a look at some pictures ;-)

 
 


Overtuigd? Dat dacht ik wel! Het patroon kan je hier terugvinden en met de code noa10 krijg je tot 19 juni zelfs 10% korting. Als dat niet mooi meegenomen is ...


Patroon: Noa pants, compagnie M.

Stoffen: veritas

Reacties

 1. Echt suuuuperschattig en uiteraard een top patroon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg meteen zin om er nog eentje te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn God, na-tuuuuur-lijk ben ik overtuigd.
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die elastiekjes aan de onderkant geven inderdaad een super cute effect, de volgende broek wordt voor een dochter dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh die schattige teentjes! En hele mooie Noa pants uiteraard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe versie! Supermooi stofje !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie Noa! En zo leuk hé, dat pofeffect onderaan <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. waaaauw, dit is echt een heel mooi exemplaar!!! ik ben ook echt totaal zot van het patroon, heb het meteen gekocht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk speelgerief! En wat een leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n leuke foto's en toffe stof! Ik kocht gisteren ook nog wat lapjes met de 2-1 actie in de Veritas en deze was er ook bij :) Echt knap gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ik zo subliem vind, behalve de überschattige Oona, zijn die driehoekjes in de stof en dan die driehoeken aan de zakken. Ik hou van dat lijnenspel dat terug komt in de print zelfs. Perfecte stofkeuze geweest!
  En nog heel veel hartjes voor die kleine voetjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtversie!

  Ik ga er ook eentje maken voor mijn zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw! Je hebt me zonet overtuigd om het patroon te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk he! Het is soms wat puzzelen met de afmetingen van die lapjes maar er zitten soms zo'n prachtige stofjes tussen ..,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooie versie, we delen een beetje dezelfde stoffencombinatie maar toch anders (mijn blogje is in de maak :-)... maar ook zo mooi zijn je woorden die de Noa omschrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Verliefd op deze kleurencombi! Jou meid staat er prachtig mee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, ik ben superbenieuwd. En dank je, voor jouw mooie woorden

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zeer mooie versie!
  En die Oona, die staat toch werkelijk met alles hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een cutiepie is jouw Oona, zeg. En wat een prachtige broek heb je voor haar gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die stofjes passen echt geweldig goed bij elkaar. En zo tof, dat pofje onderaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dank je. Oona is toch nog wel met voorsprong de mooiste creatie die ik gemaakt heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Amaai, Leen, Tille is nogal veranderd, sinds ze hier is geweest( dan was ze 2 weken)- en al die mooie kleertjes dat je voor haar maakt, een flinke meid, net haar zus OONA, zou je zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts