Donna en de zee (+ uitslag give-away)


Bloesjes, ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Hoe simpel ze ook zijn, ze geven je 'look' meteen dat tikkeltje extra. En wanneer ze je ook draagt; thuis, op het werk of op een feestje ; je bent er meteen extra vrouwelijk mee.

 

Zelf een bloesje naaien, deed ik nochtans nog niet eerder. Met het Donna-patroon uit de voorlaatste La Maison Victor, kwam daar verandering in. Ik was meteen gecharmeerd maar aarzelde toch eerst nog een beetje. Mijn favoriete bloesjes zijn altijd aansluitend en goed gecentreerd; helemaal anders dan de donna dus. Een blik op m'n eerder magere zomergarderobe én eerder volle stoffenkast trokken me toch over de schreef. En gelukkig: Donna en ik, da's een supercombinatie. Nummer drie ligt ondertussen al onder de naaimachine en versie één passeerde al een keertje op instagram. Vandaag stel ik jullie met plezier versie twee voor.

 


 


 

 

Wie mij op instagram volgt, kon het al zien: wij gingen vandaag een dagje naar zee. Voor meneer Chou en ikzelf de ideale gelegenheid om eens goed uit te waaien, en voor onze kleine 'chou' een eerste ontmoeting met de zee. Heel spannend dus!

 


 

 


 

 


 

 


 
 

 

Hoewel de zon amper van de partij was, genoten we met volle teugen. We deden een mooie wandeling op het strand én de golfbreker van Oostende, zagen onder weg vreemde kunstwerken op het strand, zochten schelpjes, maakten zandkastelen en zagen vliegers en heel veel zeemeeuwen.

Een zalig dagje met de familie: meer moet dat eigenlijk niet zijn.

 


 


 

 


 

 

 
 

 

 

 

Tot slot nog enkele details over mijn Donna, want daar ging deze blogpost tenslotte over. Na het lezen van verschillende blogpost over het patroon, besloot ik een maatje kleiner te maken dan de maattabel in LMV me aangaf. Een goeie gok, zo bleek want ik vond de maat nu ideaal. De enige aanpassing die ik deed was een compromis voor m'n angst hierboven: ik centreerde de bloes een beetje (ongeveer een cm extra in het midden van de taille) en daar ben ik wel heel blij mee.

 

De mouwomslagen van LMV behield ik, maar ik stikte ze wel rond om rond vast. Veel zie je er niet van maar het gaf me wel het idee om in de toekomst van de flappen gebruik te maken om aan colorblocking te doen (haha, m'n voorliefde komt weer de kop op steken).

 

Voor m'n tweede Donna, koos ik voor een heel opvallend stofje dat ik zo'n jaar geleden kocht bij little vixen. Het oorspronkelijk idee was een jurk voor mezelf maar omdat het geschikte patroon maar niet opdook, zette ik toch de schaar erin. Ik werkte af met zes parelmoeren knoopjes uit de vintage knopencollectie van m'n moeder.

 


 

Een dagje Oostende & de Donna: allebei voor herhaling vatbaar, daar moet ik niet lang over nadenken!!! En Oona duidelijk ook niet: 'mama, gaan we morgen weer naar de zee?' klonk het zodra we op de terugweg in de auto zaten :-)

 


 

 

Tot slot heb ik voor jullie nog de uitslag van de bunny-give-away. Ze liet een tijdje op zich wachten maar ik hoop toch nog iemand gelukkig te maken!

 


 

Joke, stuur me maar een mailtje op [email protected], dan komt het stofje snel jouw richting uit !!!

Reacties

 1. prachtig! ik plan ook nog een donna en ga nu ook zeker een maatje kleiner proberen want hier ook vooral gecentreerde zaken in mijn kast hangen, alleen vind ik dit jaar zo mijn goesting niet in de winkels, zelf maken dan maar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon exemplaar. Dat van je zus ook, zag ik vandaag.
  Perfecte stofkeuze ook.
  Ik moet die ook eens maken. De eerste blouse die ik ooit maakte uit LMV trok meer op een pyjama dan op een blouse, dus er is wel wat drempelvrees nu...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en inderdaad een super leuke stof. Lekker vrolijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig bloesje en prachtig gezin heb jij ! Leuk om jou eens 'in 't echt' te hebben ontmoet, ook al was het dan op een rapke, want die dochter van jou is nog veel schattiger in 't echt dan op jouw foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw, dank je voor zo'n mooi compliment. Ik vond het ook heel fijn om je eens in levende lijve te zien. We zullen dringend eens werk moeten maken van die naaidate met ons drieën!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker doen, de donna zit snel in elkaar en zit echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi bloesje, mooie foto's, mooi gezin!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts