Een schot in de roos

Een schot in de roos, zo omschrijf ik mijn laatste selfish sewing naaisel. Nochtans word je niet omver geblazen door een ingewikkeld patroon of een adembenemende stoffencombinatie. Nee, dit keer ging ik voor comfort en een hoge draagbaarheid. Iets waar ik wonderwel in slaagde, in my humble opinion.

 

 


 

Nog voor de lente voor de deur stond, nam ik me voor een zomerbroek te naaien. Een los model dat zowel in formele situaties als tijdens speelse uitstapjes en zomerse barbecues gedragen kan worden. De puzzelstukjes vielen echter niet snel samen: de print, de textuur, het patroon, ... altijd was er wel ééntje die niet 100% goed zat.

 

Het was wachten op de lancering van de nieuwe 'See you at six'-collectie. Heerlijke prints en vooral een zalige structuur en 'feel'. Ideaal voor zomerprojectjes voor mezelf. Kiezen was niet evident met zoveel leuke prints, maar voor m'n zomerbroek koos ik voor 'lines' in zwart/wit.

 


 

Over het patroon aarzelde ik lange tijd. Ik bekeek heel wat patronen, op allerhande websites maar besloot uiteindelijk terug te grijpen naar het patroon dat ik in deze post al gebruikte. Enige aanpassing: ik ging all the way en voegde een gulp met rits (een primeur voor mezelf), een tailleband en zelfs ritslintjes toe.

 

Alles viel in de plooi en zoals eerder gezegd, ik ben heel erg blij met deze broek en z'n veelzijdigheid. Hij was net op tijd klaar om de hitte-golf van deze week te doorstaan. De broek verleidde me zelf om wat danspassen uit te proberen tijdens de fotoshoot :-) 

 


 


 


 Ohja, mijn stoffenkast werd door jullie al flink verminderd maar er zijn nog altijd een aantal leuke stofjes over. Neem gerust hier nog eens een kijkje!!!

 

Patroon: Klassieke broek, femma naaiboek

Stof: Stripes black and white, see you at six

Webshop: little vixen

 

Reacties

 1. Wat een leuke broek zeg!! Die zou ik ook wel willen maken, alleen heb ik dat boek niet, dju toch :-) ik ga het alleszins wel pinnen, ziet er heerlijk comfortabel uit en dat terwijl het ook keischoon is, een winner!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer flatterend model, komt ongetwijfeld veel uit de kast! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk! Zo zag ik op de blogmeet afgelopen zaterdag ook twee broeken, allemaal even geslaagd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een broek in dat stofje staat hier ook op de wish-list. Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke stof he. En ze zit echt super goed. Mooi meegenomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts