Louisa Coat: Compagnie M. blogtour


Op mijn to-do-naailijst voor 2016 stonden twee naaiprojecten met stip bovenaan: een manteltje voor Oona en een klassiek hemd voor 'mijne vent'. Niet toevallig twee projecten waar ik me als auto-didact nog nooit eerder aan had durven wagen. Van het eerste kwam het er simpelweg nog niet eerder van omdat we er onder de hete Burkinese zon echt wel geen nood aan hadden. Van het tweede lukte het me nooit om de man des huizes te overtuigen, tot voor kort dan want het stofje voor een eerste handmade hemd is - as we speak - naar ons onderweg.

 

Voor het manteltje was er gelukkig Marte om me een duwtje in de rug te geven. Al bij de eerste 'schetsen' die Marte ons online voorstelde, was ik verkocht. Het stofje voor mijn manteltje, een super zachte brushed cotton van Nani Iro, lag al anderhalf jaar in de kast: onaangeroerd, wachtend op het ideale patroon. Met de Louisa was het eindelijk van dat, de puzzelstukjes vielen ineen.

 


 

                

 

Compagnie M. moet ik u al lang niet meer voorstellen, daar ben ik zeker van. Prachtige patronen met een retro-toets, boordevol opties zodat er van hetzelfde patroon telkens weer een andere versie van onder je machine komt gerold. De Louisa-jas is hierop geen uitzondering: de legendarische Louisa-zak; twee verschillende kraagjes, een kap en een prachtig lijnenspel in het achterpand van de jas.

 

Ik was overtuigd, meteen. En na de test nog dat tikkeltje meer want dankzij de duidelijke handleiding van Marte liep het naaien, zelfs voor een naaister als ik met een maagdelijke ervaring in jassen-naaien, zonder problemen. 


 


 

De kers op de taart vond afgelopen zaterdag plaats in de vorm van een heuse Louisa-fotoshoot. Voor Oona en mezelf was het, met uitzondering van onze vliegtuigreis naar België vorig jaar, de allereerst mama-dochter uitstap. Al vroeg in de morgen treinden we naar Antwerpen en gingen er naar Park Spoor Noord (een toplocatie trouwens voor diegene onder jullie die het niet kennen) waar we een leuke voormiddag hadden samen met de kindjes en mama's uit de testgroep.

 

De uitstap maakte indruk op Oona. Ook zondag was ze er nog een hele dag over bezig. Vooral de toffe 'fotografe' en de andere kindjes waren haar bijgebleven. En 'dat haar jas toch echt wel mooi was, want alle andere kindjes hadden er ook zo eentje als die van haar aan'.

 


 


 

Heel erg blij ben ik met mijn eerste manteltje al moet ik stiekem wel toegeven dat ik tijdens de test wel een tikkeltje onzeker was, meer bepaald over mijn stofkeuze. Een drukker stofje gebruiken als buitenstof en een eenvoudiger stofje als voering was compleet het tegenovergestelde van wat de andere testers deden én ook wel een grote gok. Eentje die, wat mij betreft, uiteindelijk wel geslaagd is niet in het minst omdat ze zo goed m'n kleine meid weerspiegelt: sprankelend en lieflijk tegelijkertijd, en net een tikkeltje anders dan de rest.

 


 

De fotoshoot afgelopen zaterdag leverde een prachtige reeks foto's op, zowel door Marte als (in mindere mate) door mezelf gemaakt. Ik laat jullie er met plezier van genieten ...

 


 


 

 

 

Zelf 'goesting' gekregen om met het patroontje aan de slag te gaan? Neem dan zeker hier een kijkje en klik door naar de webshop van Compagnie M. voor zowel een papieren als PDF-versie van het patroon. Tot 6 november krijg je er met de code LOUISACOAT10 zelf 10% korting bovenop. Als dat niet mooi meegenomen is!

 

Reacties

 1. Het is prachtig prachtig prachtig! Die drukkers onder de flap vind ik ook een goed idee, want dat omhoogkomende stukje stoorde mij wat bij sommige andere versies. Ik vind het geweldig knap dat dit jouw eerste jasje is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig dat ze met haar jasje staat! Heel mooi exemplaar. Zelf had ik al een paar "drukkere" jassen gemaakt voor de dochter, dus ik koos deze keer voor een soberder exemplaar, want soms is combineren met zo'n speelse jas moeilijk, ondervond ik al. Maar dat neemt niet weg dat jouw pruts er om op te eten uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onzeker? Voor mij is dit een van de mooiste jasjes uit de reeks! En inderdaad, die dochter van jou is zó lief en schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net dat tikkeltje anders als de rest :-) ... ze is prachtig jouw dochter en jouw Louisa. Mijn vriendin die zaterdag ook bij me was, was meteen fan van jouw Louisa, ze vond die de mooiste :-) Weet je wat ik zei? Haar blog staat vol met prachtstukken en hoe ze het doet weet ik niet maar ze heeft altijd de mooiste stoffen, die ze zo perfect weet te combineren ;-.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, onzekerheid was helemaal niet nodig! Het is een pareltje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een pareltje geworden! Helemaal juist omschreven als 'sprankelend'!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Leuk om jullie beide om op de fotoshoot te mogen verwelkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind jouw Louisa ook echt supermooi, en wat een leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een prachtige jas! De stof is prachtig en wat een knappe meid zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De foto's zijn prachtig! Kan ook niet anders he, zo'n topcombinatie die dochter van jou en haar Louisa!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank je wel allemaal voor jullie lieve complimentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. GEweldig stofje, geweldig jasje, prachtige dochter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je stofkeuze maakt de jas uniek en ongelooflijk mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts