Happy M-Year!
 
Het moet gezegd: we zijn met ons gat in de boter gevallen hier in België, met al die talentvolle patroon-ontwerpsters die het ene na het andere moois uit hun hoed toveren. Een kleine naaidip of gebrek aan inspiratie, het is vlug opgelost met een bezoekje aan één van hun online shops. Voor eentje onder hen heb ik een heel speciale boon. Compagnie M. en ikzelf, we go way back. Ergens halverwege 2013 herontdekte ik de naaimachine en hiermee samen de gratis retro-patroontjes van de hand van Marthe. Van Louisa, Lotta, Julia en Mara was toen nog lang geen sprake maar de geheel eigen retro-toets deed mij toen al als een blok voor de patronen vallen.Doorheen de jaren ontdekte ik, samen met de jullie allen, keer op keer prachtige patronen met op en top instructies erbij. Sinds de Louisa voor vrouwen mocht ik al enkele keren tester zijn voor de lieve Marthe. Een hele eer, en keer op keer een oogopener voor mezelf want het is ongelofelijk hoeveel werk in zo'n patroon sluipt.Toen Anke van de toffe blog Aamore ergens begin december op de proppen kwam om Marthe via een heuse compagnie M. - swap in de bloemetjes te zetten, kon ik niet anders dan enthousiast ja zeggen.
 
De compagnie M. die ik voor deze swap maakte, en nog belangrijker voor wie ik deze maakte laat ik nog even geheim. Wie na de feestperiode niet langer stressbestendig is en zichzelf niet langer kan bedwingen, kan op deze fantastische blog alvast eens gaan piepen.


Ikzelf kreeg nog net op de valreep van 2016 een prachtig pakje van de hand van deze blogster in de bus. Het was het wachten waard, want het openen van ons cadeautje werd gevolgd door heel wat oooh's en aaah's van zowel Oona als ikzelf.


Het patroon hoef ik u niet meer voor te stellen. Nathalie koos voor de Ileana en maakte er een echt pareltje van.  Eentje dat de komende weken zeker en vast nog veel uit de kast zal komen.
 
Het leuke aan zo'n swap is dat je telkens weer op positieve manier verrast wordt. Het stofje dat Nathalie voor de Ileana koos, zag ik in een aantal webshops voorbij komen. Telkens weer dacht ik 'toch maar niet' wegens te donker voor Oona. Groot ongelijk had ik, als ik het resultaat hierboven bekijk. Het staat haar prachtig, wat goed gezien van Nathalie!


Het jurkje werd hier al uitgebreid geshowd tijdens het vieren van het nieuwe jaar en ons kleine Oona straalde ermee. Een schot in de roos, deze Ileana. Dank je wel, Nathalie!


 Een van de leukste momenten bij het swappen, is het moment waarop je ontdekt voor wie je zelf aan de slag mag gaan. Een fijne kriebel in de buik, gevolgd door een uitbarsting van creativiteit en duizend en één verschillende ideetjes.


In alle eerlijkheid, de fijne kriebel liet bij mij eventjes op zich wachten en werd voorafgegaan door een kleine 'help'. Ik mocht aan de slag gaan voor dochter van mevrouw MamC. Een prachtige meid maar vooral ... een tiener. Oona staat er nog lichtjaren vanaf, en van mezelf was het net iets te lang geleden om te weten wat er zoal hip en hot is, dezer dagen. Dat mevrouw MamC ook nog eens net, volkomen terecht trouwens, de Compagnie M. wedstrijd gewonnen had, deed het stressgehalte in m'n lijf nog net dat beetje extra stijgen.
Om inspiratie op te doen ging ik ten rade bij de queen van het tiener-naaien. Na het zien van deze, deze en deze, wist ik het: een sweater-dress op basis van de Julia zou het worden! Ik koos voor een eenvoudig maar sportief stofje en voegde er een kleine knipoog aan toe door knalgele accenten toe te voegen. Een paspel op de mouwen en drie knoopjes in de tailleband, die ik alla 'appels en peren' met een kleine overlap afwerkte.


 
Het is niet evident dat naaien voor tieners, dat kan ik nu ervarings-gewijs getuigen. Toch ben ik best wel content met het resultaat. Nu alleen nog duimen voor een goeie pasvorm ...


Tot slot wens ik jullie alvast allemaal een

Reacties

 1. Super mooi. Wat je gekregen hebt maar ook wat je gemaakt hebt. En ook een leuk idee zo een swap. De beste wensen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een schot in de roos! Ze staat er heel mooi mee. En ik denk dat die sweaterjurk ook heel goed zal scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi!
  Maar jouw creatie is ook top, ik zou die jurk zelf wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar Leen toch, die stress was helemaal nergens voor nodig!! (Ik moet trouwens zelf nog altijd bekomen van het winnen van de wedstrijd. Het was bij mij ook de eerste jas die ik naaide.) Zoals je op de foto's kan zien is de pasvorm perfect en kan onze zotte doos zich helemaal uitleven in haar sweaterjurk. Dikke dankjewel!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook complimentjes aan het adres van Oona's jurk!! Het stofje en het model gaan haar heel mooi af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woooooooow, geweldig zeg!
  Stiekem heb ik daar ook wat schrik van, van dat tiener naaien. Als ik het er maar half zo goed van af breng, dan ga ik al erg content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woooow alle 2 zo mooi. Mooie meisjes, mooie kleedjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, supermooi! Die stof en die kleur staat haar inderdaad prachtig! Complimenten ook voor de tienerjurk, zo wil ik er zelf ook wel ééntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw! Zo mooi! Ik heb er eigenlijk nu al wel wat schrik voor, voor dat tienernaaien - alhoewel Lilith nog maar 7 is, maar soit :-) Ik vind dat jij het er heel goed vanaf gebracht hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waaw ze is prachtig in de jurk! De kleur, daar twijfelde ik ook eerst wat over maar de moodboard van Bellelien overhaalde mij. Zeker omdat ik de stof passend vind voor winter en ook nog lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En jouw creatie, die is bijna niet te overtreffen! Ben zo grote fan van de sweaterjurk, ga dat zeker ook eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oona staat super mooi met haar Ileana! Dikke vriendjes worden die twee ;)
  En de sweaterjurk die jij uit je hoed toverde: schoon, origineel met oog voor detail! Bedankt om mee in dit avontuur te springen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat een leuke verrassing! Ik hou heel erg van beide jurkjes. Echt knap gedaan! Dikke merci!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts