To love or not to love: the Xerea Dress


Selfish sewing, ik deed het hier al met de regelmaat van de klok. Met het resultaat was ik echter niet altijd onverdeeld gelukkig. Met deze testversie van de Xerea-dress die ik een aantal weken geleden naaide, was het niet anders. To love or not to love, ik ben er nog niet helemaal uit.

De jurk leerde ik kennen bij deze topmadam, en ik was meteen helemaal weg van de originele ruguitsnijding. Het kiezen van de maat bezorgde me wat twijfels maar omdat ik geen ervaring had met de patronen van Pauline Alice volgde ik braaf de maattabel. Naar mijn smaak mag de jurk wat meer getailleerd worden. Of misschien moet ik gewoon nog wat meer wennen aan de huidige losse modetrend.


Voor mijn testversie koos is voor de Dandelions uit de See You At Six-collectie. Het voldeed perfect aan mijn zoektocht naar een losvallend stofje.U hoort - of beter leest- het, mijn twijfels over deze jurk, ze zijn totaal nog niet van de baan. Misschien moet ik ze wat meer dragen om over m'n onzekerheid heen te geraken. Duimen maar voor mooier, en vooral warmer, weer!

Stof: Dandelions Blue, See you at six
Patroon: Xerea Dress, Pauline Alice


Reacties

 1. Het staat je super. Niet twijfelen en heel veel dragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook nog niet helemaal mee met de losvallende trend, al vind ik het jou wel echt staan! Zeker als er bij een volgende versie ook iets meer lengte bij zou komen, zulke losse modelletjes horen tot op/net boven de knie vind ik. De ruguitsnijding is inderdaad echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens. Ik volgde de lengte op het patroon, maar voeg de volgende keer toch zeker een aantal centimeters toe. Goeie tips voor iedereen die nog met het patroon aan de slag wil gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet versmallen hoor! Ik vind het zo helemaal goed. En persoonlijk zou ik het ook niet verlengen, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maakte de Xerea ook al eens en is nog niet vee uit de last gekomen, maar bij mij vooral omdat hij te smal bleef op de heupen omdat ik niet echt een idee had hoe ik met die zijpanelen de jurk kon verbreden op de heupen. Maar ik blijf nog altijd wel fan van de snit :-) dus ooit doe ik misschien ook nog wel eens een nieuwe poging :-) ik vond alleszins jouw exemplaar ook wel mooi hoor! Mooi stofje ervoor en ik hou zelf wel van wat losser!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nie twijfelen. Het staat je echt. Het is inderdaad even wennen aan iets lossere kledij. Ikzelf neem ook altijd gecentreerd maar misschien moet ik toch eens mee met de nieuwe trend. ;) Een riem kan je misschien soelaas brengen om wat te centreren? Alé, ik twijfelde lang of ik het patroon zou kopen want ik hou, net zoals jullie, van die ruguitsnijding. Als het warmer is er dan toch even werk van maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind het ook geslaagd hoor :)
  ik snap je twijfels wel, zo'n losvallende modelletjes vind ik bij mezelf meestal maar zo-zo en bij een ander toppie :) 't moet in ons hoofd zitten volgens mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De rug is prachtig!! Ik zou 'm zeker blijven dragen hoor! En ja, een volgende versie misschien wat langer, denk dat dat bij dit model net iets mooier is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh prachtige jurk!!! Ik dacht trouwens echt dat ik je al volgde. Niet dus... Dat heb ik bij deze goedgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Metal chairs , regardless of finish, are available with plastic upper or even upholstered. Our customers can choose from the variants of chairs ...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts