A snowy day in summer *Compagnie M. & Silversixpence Fotoshoot @ Verbeke Foundation*

Er was eens ...


Oona02_(c)VickyBogaert


... een sprookjesachtige zomerdag waar alles mogelijk was. Onder een stralende zon dwarrelden witte vlokjes neer op een magisch sneeuwtapijt. Aarzelend plantte een klein meisje er zacht haar gouden muiltjes één voor één in neer. Haar pastelkleurige jurkje danste op de frisse zomerbries en in de verte waren kleine belletjes te horen. Met de grootste voorzichtigheid plukte ze een paardenbloem, blies en deed een wens. Uit het niets kwamen ze tevoorschijn: de grootste kudde magische paarden die iemand ooit had gezien. Het avontuur kon beginnen ...


paarden

Tot zover het sprookje van Oona en de zwarte toverpaarden. Was u erbij geweest op de fotoshoot voor het nieuwe boek van Marte (Compagnie M.) en Vicky (Silversixpence) , dan zou u ze zonder twijfel begrijpen, mijn lyrische bui. Van zodra Oona haar nieuwe Lotta en gouden muitjes (dank je, Marte!) aangetrokken had en Vicky door haar lens begon te kijken, leek het alsof we regelrecht in een sprookje waren gestapt. Het resultaat loog er niet om: magisch mooie foto's die mij van de eerste tot de laatste weg laten dromen.


Oona03_(c)VickyBogaert

Oona01_(c)VickyBogaert

Oona07_(c)VickyBogaert

Oona05_(c)VickyBogaert

Oona04_(c)VickyBogaert

Oona06_(c)VickyBogaert


Voor de jurk van Oona koos ik voor een vast recept: de lotta. Met voorsprong mijn favoriete Compagnie M. patroon en waarschijnlijk ook de meest genaaide jurk hier op de blog.


Mijn stofkeuze was dit keer volledig gebaseerd op intuïtie en liet toch wat gezonde twijfel bij me achter van zodra ik het bij Bellelien in mijn mandje had geklikt. Toegegeven: Oona kan heel wat kleuren aan. Op dat vlak ben ik echt met mijn kont in de boter gevallen. Eén no-go bij Oona is echter wel pastel, en laat dat nu echter nét de basis zijn van hemels mooie stofje dat ik voor deze lotta in gedachten had.


Het resultaat verbaasde me echter in positieve zin. Oona straalt er mee en het geeft haar, in my humble opinion, een breekbare schoonheid mee. Iets sprookjesachtig en feeërieks. Een perfecte combinatie dus met de locatie die Marte en Vicky voor Oona in gedachten hadden.


DSC_0522bis

DSC_0526bis

DSC_0510bis

DSC_0518quis

Het pastelkleurig stofje combineerde ik met donkerblauw voor de typische flapjes aan de zakjes en de hals. In m'n knopendoos vond ik ook nog vier perfect passende vintage knoopjes, een match made in heaven. Al is de kleur van de knoopjes op foto precies wel helemaal anders dan in 'real life'.


Eén kleine aanpassing aan deze lotta. Geen blinde rits dit keer in het rugpand, maar wel twee simpel overlappende panden die bovenaan dichtgaan met een knoopje en een lusje. Heerlijk vind ik het om, zo nu en dan, Oona's bruine velletje tussen de stof door te zien piepen. Perfect voor de zomer en voor herhaling vatbaar.


DSC_0538bis

Graag sluit ik deze blogpost af met een paar serieuze 'dank je wel'-s. Eentje voor Marte en eentje voor Vicky. Eentje voor de inspirerende naaipatronen, eentje voor de onvergetelijke ervaring en eentje voor de prachtige foto's die je hierboven kunt bewonderen. Met uitzondering van de allerlaatste en de detailsfoto's, werden ze allemaal door de talentvolle Vicky gemaakt. Wat ben ik blij dat wij binnenkort heel wat nuttige tips zullen krijgen in het fotoboek want wat Vicky maakt is echt magie! Dat het maar snel september is ... :-)Patroon: Lotta Compagnie M.                -                  Stof: Daydream Sigh, Art Gallery - Bellelien

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts