Let's belly dance! Aster en Julia maternity hack

 

Wie ooit al eens zwanger was, zal het zonder twijfel kunnen beamen: mooie betaalbare zwangerschapsmode, het is een zeldzaam iets. Als sinds het prille begin van dit kleine buikbewonertje ging ik op zoek naar mooie zwangerschapskledij. Want ook - en zelfs zeker dan - met een dikke buik wil je er ook wel mooi uitzien. Tot nu toe leverde mijn zoektocht weinig moois op: vele betaalbare collecties waren niet echt in m'n smaak en wat ik dan wel weer mooi vond, was naar mijn smaak dan weer te duur (of toch om ze maar enkele maandjes te dragen).


Ik ging dus zelf maar aan de slag en hackte enkele van mijn favoriete patronen. Let's meet dikke-buiken Aster (LMV) en Julia (Compagnie M.). 


 


De Aster, het moet één van mijn meest favoriete truien allertijden zijn. Alhoewel er nog geen enkele op de blog verscheen, naaide ik er al heel wat. Dat ze na een wasbeurt vaak niet eens de kast halen, zegt meer dan genoeg. Een zwangerschapsversie mocht dus niet ontbreken. Het stofje ervoor vond ik terug in m'n stoffenvoorraad en kocht ik een tijdje geleden bij Mondepot.


En hiep hiep hoera! De aanpassingen die nodig waren om deze trui belly-proof te maken, waren verwaarloosbaar. Het enige wat ik deed, was deze trui een vijftiental centimeter langer maken. Ik vertrok hierbij van een eerder gemaakte Aster en niet van het patroon want zoals jullie weten, is het model zowiezo voor het merendeel te kort in de originele versie.


Heel blij was ik met deze aster, al vrees ik dat hij tijdens de allerlaatste maand toch misschien net wel iets te krap zal zijn. Het allermooiste is dat ik deze aster ook na de zwangerschap verder zal kunnen dragen: de schaar in de onderste 15 cm, een nieuwe tailleband ... en klaar is kees!


DSC_0234bis

Bij de Julia ging ik op dezelfde manier te werk. Ook hier voorziet het originele patroon genoeg wijdte om een serieuze buik te huisvesten. Alleen lengte-gewijs voegde ik een aantal centimeters toe.


Voor mijn Julia koos ik een petrol-kleurig gebreid stofje met extra veel rek. Ik kocht het ooit in een ver verleden op een stoffenspektakel en koesterde het, wegens z'n grote zachtheid, heel erg lang. Het vele buik-aaien indachtig was een zwangerschap het ideale moment om er eindelijk de schaar in te zetten.


[gallery columns="2" size="medium" ids="1352,1349"]

Mijn zoektocht naar leuke zwangerschapskleren gaat ondertussen verder want ondanks het feit dat mijn buik ondertussen al vrij omvangrijk is, heb ik nog een goeie twee maand voor de boeg. Benieuwd waar jullie leuke spulletjes vonden ... of met welke patronen jullie aan de slag gingen.


Een burda 7828 is alvast mijn volgende zwangerschaps-naaiproject. Fingers crossed voor een mooi resultaat!

Reacties

 1. Super leuk. Onthoud ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt prachtig! en slim gezien met die schaar erin achteraf, want het lijkt mij inderdaad zonde om zoiets mooi maar enkele maanden te kunnen dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof hoor en altijd fijn als je het achteraf nog kan aanpassen en dragen!
  Ik maakte de Kristy rok twee keer, zonder tailleband (ik dacht die eerst te vervangen door een zwangerschapsband, maar dat bleek niet nodig voor mij). Heel snel klaar en heerlijk om te dragen. En eigenlijk ook ideaal om heel gemakkelijk aan te passen om ze nu weer te kunnen dragen, maar dat is er nog steeds niet van gekomen... ik blijf het een beetje zien als zwangerschapskleding :D

  Verder maakte ik een heerlijke broek, beetje de stijl van de Sunny Pants, waarvan je een zwangerschapsversie kan maken. Die heb ik echt immens veel gedragen, heerlijk vond ik die! Ik maakte de broek in't begin van de zwangerschap maar kon 'm op't einde ook nog aan. http://lunatiek.blogspot.be/2016/06/aankondiging-van-een-nieuw-patroon-en.html

  Deze ontwerpster heeft trouwens meer patronen met een zwangerschapsversie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts