Sparkle and shine, het glittershirt. Een DIY als een tussendoortje ...

 

Vorige week, net voor het schooljaar afgefloten werd, stond de jaarlijkse kinderfuif nog op het programma in de school van Oona. Dit jaar stond deze helemaal in het teken van glitters en sparkles.


De kleerkast van Oona is er eentje die een doorsnee naai-mama meteen zal herkennen: een veelvoud aan selfmade jurkjes, rokjes en shirtjes. Bijna geen plaats meer voor iets nieuws. Glitter daarentegen, dat was helemaal niet te vinden. Tijd om nog een jurkje in het thema te naaien, was er niet dus gingen we met wat paillettenband van Madeline de Stoffenmadam aan de slag om een oud rokje en shirtje te 'pimpen'.

[gallery ids="1298,1297,1299" type="rectangular"]

Onder het motto "het moet niet altijd allemaal perfect zijn" geen hoogstaande post vandaag dus, maar een simpel DIY projectje.


Mijn werkwijze? Heel simpel!


Op een T-shirt traceer je eerst het motief dat je wil gaan maken: ik koos eenvoudig weg voor een rechthoek met contrasterende stroken paillettenband. Knip vervolgens de paillettenband in de juiste lengte en overtrek je motief met textiellijm. Kleef de paillettenband op de lijm en ... klaar is kees! Voor het rokje ga je op dezelfde wijze te werk.


Opgepast! Wil je geen dichtgekleefd T-shirt? Vergeet dan niet om wat papier tussen het voor- en het achterpand van je t-shirt te stoppen tot alles droog is.


156 783

En de fuif? Die was na de eerste aarzelende pasjes een groot succes!


156 714156 726

156 786

Wil je de 'vibes' ook echt gaan voelen? Bekijk dat ook zeker volgend filmpje eens op mijn instagram-account: https://www.instagram.com/p/BVuvaw5hS6q/?taken-by=petiteboutdechou_leen

Reacties

Populaire posts