Pluk een roos - blogtour en GRATIS patroon

* Ben je boos? Pluk een roos! Zet hem op je hoed, dan wordt je dag weer goed ... *
Ik beken ... vanaf de eerste knip in mijn stof zat het versje in mijn hoofd (zoals het nu vast en zeker ook in jouw hoofd zal zitten) en toverde keer op keer een glimlach op m'n lippen. Wat een flashback naar mijn kinderjaren!Een dame was verantwoordelijk voor deze fijne naaimomentjes: Sara van Mijn leven met 4 helden. Een tijdje geleden lanceerde zij een oproep voor testers voor een gratis bloesjes-patroon. Ik aarzelde geen seconde en stelde mij kandidaat: niet alleen heb ik oneindig veel bewondering voor dames die het het kunnen en aandurven om patroon-tjes te ontwerpen; ik was ook al een hele tijd op zoek naar een leuk bloesjespatroon en 'Pluk een roos' voldeed volledig aan mijn verwachtingen.

Alle details over de vele opties en mogelijkheden van het bloesje kun je hier terugvinden (alsook de link om het patroon te downloaden).

002

Petiteboutdechou-gewijs gaf ik het patroon een kleine twist en voegde er mijn persoon-lijke knipoog aan toe. In plaats van de voorgestelde froezelstrook, maakte ik een strook vol evenwijdige plooitjes. Het gaf aan het lieflijke bloesje een speels effect: een perfecte weerspiegeling van de persoonlijkheid van onze 'kleine' meid.

[gallery ids="1727,1726,1729" type="rectangular"]

Het achterpand hielden we simpel, in twee delen, maar zonder extra paspel of froezels. De mouwtjes van het bloesje, tot slot, bezorgden me aanvankelijk wat grijze haren. Wat ik ook probeerde: ze vielen niet zoals ik ze bij de bloesjes van Sara zelf zag vallen. Mijn frank viel pas de dag erna: ik zette de mouwtjes er verkeerd in en kreeg bijgevolg een kapmouwtje in plaats van een vlindermouwtje. Ik haalde ze er uiteindelijk weer uit omdat mijn stofje om vlindermouwtjes schreeuwt, maar in een stijver katoentje ga ik dat kapmouwtje zeker nog een keertje proberen!

Een schot in de roos, die 'Pluk een roos'! En een dikke pluim op de hoed van Sara, om in het thema te blijven! Ik weet nu al dat we de volgende weken een veelvoud van roosjes zullen kunnen bewonderen in blog- en instagramland. Misschien kan het de zon ook wel verleiden om zich nog een keertje te laten zien! Ik duim alvast mee ...

[gallery ids="1724,1730" type="rectangular"]

Meer Roosjes zien? Neem dan zeker een kijkje op volgende blogs/instagram-accounts: Fratsels, Woohoo by Davina, Poppy in Blue, Fleur Sebregts, Oscar en wij, Sew Blondes, Tante Fee, Bel'Etoile, Oekeboeleke, Made by Lilie, Hutsepruts, Creative Catoo, Van Leentje, Stoffenspulletjes en Lielebeesje Patroon: Pluk een Roos, Mijn leven met 4 Helden

Stof: Dandelions Pink, See You at Six

Reacties

 1. Helemaal fan van deze versie! En wat een guitige dochter heb jij toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie versie met die evenwijdige plooitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof gedaan! En met dat versje zat ik ook de hele tijd in m'n hoofd ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je maakte echt een super leuke versie met die plooitjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liefde op het eerste gezicht met jouw Pluk een Roos! En wat een knappe dochter heb je toch <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die plooitjes zijn echt supermooi ❤❤❤

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoera voor de zon, dat die pluk een roosjes veel uit de kast mogen komen! Super mooi die plooitjes en wat een mooi dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is echt een prachtexemplaar!
  Die plooitjes zal je zeker nog zien verschijnen in blogland.
  Dit schattig voorbeeld smeekt echt om navolging!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Keimooi! Ik ben ook helemaal fan van je twist. Dat zal navolging krijgen in blogland, geloof me vrij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel toffe versie! Super dat je u eigen ding ermee gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts