Bobbieshort Blogtour

Broekjes - in allerlei lengtes, kleuren en vormen- sinds kort vormen ze ten huize Petiteboutdechou het code-woord voor succes. Laat het ons op de leeftijd houden, maar steeds vaker halen ze de bovenhand in de strijd tegen zwierige jurkjes en rokjes. Blij was ik dus toen mevrouw Oekeboeleke een tijdje geleden een oproep lanceerde om haar laatste gratis patroon, de Bobbieshort, mee te testen.

De lichte en luchtige versie in grijze tetra die Iris zelf maakte, sprong meteen bij me in het oog: speels en tegelijkertijd een tikkeltje stoer. Heel eventjes nam ik in overweging mijn stapeltje nog onaangeraakte tetra's te gaan aanspreken voor mijn testversie. Het feit dat Oona de laatste tijd echter groeit als een kool én het winterse weer zich meer en meer komt aandienen, deed me uiteindelijk van gedacht veranderen. Uit de restjesbak viste ik een restje donkere jeans en combineerde deze subtiel met een koperkleurige paspel. Want ja ... eenvoud, nog zo'n codewoord dat het hier goed doet de laatste tijd.Zoals wel vaker bij onze Belgische ontwerpers, is de Bobbieshort weer een patroon met veel opties. Wie de short wil maken, kan alvast kiezen uit drie verschillende afwerkingen aan de pijpjes en voor een versie met of zonder ruffles aan de zakken. Meer info en foto's van de verschillende versies kun je hier alvast terugvinden.

Zoals ik hierboven al liet vallen, koos ik voor eenvoud. Ik ging voor versie 2 waarbij de pijpjes licht gerimpeld worden en afgewerkt worden door een broeksband zonder elastiek. De ruffles liet ik achterwege maar om het geheel toch wat meer pit te geven, werden deze vervangen door de koperkleurige paspel. Heel blij ben ik met die keuze, want niet alleen wordt het geheel er wat door gebroken; het zorgt meteen ook voor een link met de herfst en winter die binnenkort voor de deur staan. Ideaal om te combineren met kniekousen of een kousenbroek waar deze tint ook subtiel in terugkomt.Het maken van de short was echt een droom. In tegenstelling tot veel bloggers ben ik eerder van het traag naaiende type: een veelvoud aan afgewerkte kledingstukken per week, ik kan de keren dat dat al voorviel echt op één hand tellen. De Bobbie zat echter, inclusief knippen, op één namiddag in elkaar. In combinatie met de kleine hoeveelheid stof die je ervoor nodig heb, voorspel ik nu al dat deze short zeker nog op de naaimachine zal verschijnen.

Het nemen van de foto's voor deze blogpost had meer voeten in de aarde. Het weer zat gisteren tijdens ons fotoshoot moment niet echt mee. Regen, regen en nog eens regen. Een eerste sessie werd daarom binnenshuis gehouden. Het leverde een aantal heerlijke foto's op maar de short was er echter niet spectaculair goed op te zien. Omdat Oona er zo puur en 100% haarzelf uitziet, wil ik ze jullie niet onthouden; inclusief Oona's imitatie van mister Jackson himself!Gelukkig kwam de zon ook welgeteld 10 minuutjes tussen de wolken door piepen. Genoeg tijd om de short toch nog volledig tot z'n recht te laten komen in een tweede reeks foto's. Het prachtige licht buiten was een meevaller. Dat haar zwarte knieen - een restantje van veel uren buiten spelen deze zomer - erdoor extra in de verf worden gezet, zal u er bij moeten nemen ;-)

Oona zelf was helemaal in haar nopjes met haar Bobbie. 'Ideaal om de bloemetjes water te geven, hé mama'. Alsof ze dat de afgelopen dagen nog nodig hadden (schater)!Genoeg foto-spam van mijn kant. Wil je toch nog meer shortjes zien? Neem dan zeker een kijkje op de volgende blogs en laat je volop inspireren! Ik ben alvast benieuwd naar wat jullie uit jullie hoed zullen toveren!

 

Zaterdag 9 september
Smospotten&snoesjes ♥ Two Owlettes


Zondag 10 september

Dinsdag 12 september


****
Patroon: Bobbieshort - Oekeboeleke
Stof: Restje donkere jeans uit de restjesdoos + koperkleurige paspel

Reacties

 1. Zo mooi! En van waar zijn die leuke kousen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben fan! Jouw versie is ook heel geslaagd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die komen van bij kousen en karton. Goeie kwaliteit en heel snelle service!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De foto's van buiten zijn inderdaad mooier, maar hoe grappig is zij op de binnenfoto's :D Mooie Bobbie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel leuk shortje, voordeel van eenvoud is dat het heel gemakkelijk te combineren is. Echt een vrolijk patroontje vind ik voor die leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is zo leuk om te lezen Leen! Ik hou echt enorm van je stijl inclusief schrijfstijl :-). Dankjewel om het patroontje mee uit te testen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij moeten jou bedanken voor zo'n leuk patroon! Ik heb al stof liggen voor een tweede versie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige versie, die koperen paspel is zo tof. Hele mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig kind is Oona! Net als haar shortje :) Ik ben ook zo'n trage naaister, dus dat shortje moet ik eens nader bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. […] het nieuwe ‘Tintin’-short patroon van Iris May Patterns. Ik naaide vorig jaar voor Oona het kleine broertje Bobbie en wist dus dat het zowiezo een schot in de roos zou zijn […]

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts