Over vijgen na Pasen

 


Ik geef het toe: het is een beetje vijgen na Pasen, een post over 1 september zowat halverwege de eerste schoolmaand. Alles was nochtans ruimschoots op tijd klaar: de jurk werd een maand op voorhand geknipt, een week op voorhand in elkaar gezet en de foto's werden (wegens geen nood aan extra stress tijdens de eerste schooldag) een dagje op voorhand gemaakt. Aan ons, lees: Oona en mezelf, zal het dus niet gelegen hebben.


Wie zorgde dan wel voor dat haar in de boter, hoor ik u al luidop denken. Ik bespaar u de lange versie en geef u hier een korte samenvatting. Eind augustus besloot ik na heel lang twijfelen mijn blog over te zetten naar wordpress.org. Alles liep gesmeerd en zonder problemen, tot ik opnieuw de connectie met bloglovin' wilde maken. Het is immers de plaats van waaruit de meesten onder jullie mijn blog volgen dus niet onbelangrijk voor mij. In eerste instantie verscheen er geen enkele van m'n posts meer. Toen dat na drie (!) weken gemail naar de bloglovin' helpdesk opgelost raakte, bleken er geen foto's meer te verschijnen op m'n bloglovin' feed. Ik hoopte het euvel op te lossen voor ik deze post op de wereld losliet (een foto in je post is namelijk net iets aantrekkelijker dan er zonder) maar helaas ... tot op heden is het probleem niet opgelost. En de helpdesk .. die laat, ondanks mijn vele mailtjes, niets meer van zich horen. Dus post ik jullie voorlopig zonder dat m'n foto's in bloglovin' verschijnen en hoop ik dat jullie alsnog doorklikken.

Maar ... de eerste schooldag dus. De derde in een lange schoolcarrière, de laatste in de kleuterschool. Een gepaste jurk was dus wel op z'n plaats. Oona kreeg carte blanche in de stoffenkast en ik zou er de jurk bij bedenken, dat was de deal. Haar oog viel op de 'Painterly wash' van Art gallery die ik een hele tijd geleden bij Bellelien kocht. Heel blij was ik met die keuze: stoer door de jeansprint en lieflijk door de bloemen: een kopie van mijn kleine Oona, soms stoer maar altijd met een klein bedeesd hartje.


Het patroon kiezen was een no-brainer: sinds ik het patroon hier mee mocht testen, had ik al in m'n hoofd de overslag-optie van de Frederique-jurk eens te naaien en de mooie lijnen van de jurk in de verf te zetten met een contrasterende paspel. Met de stofkeuze van Oona vielen de puzzelstukjes in elkaar.


 


 De eerste schooldag ligt ondertussen al een tijdje achter ons en Oona dompelt zich met plezier onder in de voorbereidingen op het eerste leerjaar. Elke avond wordt er hier met veel plezier op de letters geoefend en Oona is ook helemaal in de wolken als 'Pistache', de Franstalige muis, op bezoek komt. Voor het eerst sinds onze terugkeer uit Burkina toont ze weer interesse in de taal van papa: echt zalig!


Het kleine kleutertje lijkt elke dag iets meer en meer op de achtergrond te verdwijnen en plaats te maken voor een Oona die volop haar talenten ontdekt. Al komt ze de laatste weken ook opvallend veel knuffelen. Ik heb een groot vermoeden dat de komst van kleine broer/zus daar voor iets tussen zit. Heel erg benieuwd hoe ze daar mee om zal gaan, de aandacht delen na bijna vijf jaar alleen ...


In afwachting laat ik jullie nog wat genieten van Oona in vol ornaat, want daar ging deze blogpost uiteindelijk over. En wie weet ... zijn wij ondertussen met zijn viertjes als ik de volgende keer iets kom posten hier op de blog. Ik duim er alvast voor :-)

Stof: Painterly wash, Art Gallery, Bellelien

Patroon: Frederique Dress, Compagnie M.

Reacties

 1. Echt een hele leuke versie! Heel blij dat ik doorgeklikt heb maar bij jou blog weet ik dat het de moeite is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuke outif! Jammer dat de overgang naar WordPress zo vervelend liep. Iets wat ik ik de toekomst ook nog van plan ben. Hopelijk vind je snel een oplossing ;-)
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vele opties van wordpress zorgen ervoor dat het nog altijd de moeite is. Maar bloglovin', die komen mijn keel ondertussen wel al uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij dat ik deze post zag, mét foto's! Heel erg mooi. En ik kijk uit naar de eerste post over naaisels voor de mini. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet dat gekmakend zijn, problemen met bloglovin.... Hoop dat het echt opgelost raakt. Tot die tijd klik ik gewoon door naar je blog, want dat staat garant voor mooie creaties, zoals deze jurk. Hij staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dank je voor zo'n mooi compliment

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vijgen na pasen, heel herkenbaar door een druk bezette mama.
  Mooie jurk, mooie foto's!1

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Metal chairs , regardless of finish, are available with plastic upper or even upholstered. Our customers can choose from the variants of chairs ...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts