Nova, I love you ...


Ik moet ze u niet meer voorstellen, de zalig mooie patronen van StraightGrain. Zowat overal in blogland kom je ze tegen. Tinny, Feliz, Laure, Hoppe, ... het zijn maar enkele van de pareltjes die An ofte mevrouw Straightgrain uit haar hoed toverde. Stuk voor stuk en keer voor keer knal erop.De Nova, één van de jongste telgen uit de Straightgrain-familie, blaasde me dit voorjaar van m'n sokken. Eenvoud en sublimiteit in één, enerzijds door de eenvoudigere snit en anderzijds door het zalige spel met de plooitjes. Just the way I like it! Heel erg blij was is dan ook dat ik het patroon won bij een instagram give-away van mevrouw Straightgrain zelf.


Het naaien van mijn eerste Nova liet echter wat op zich wachten. Het ideale stofje en het bijpassende contracterende garen had ik nochtans al van in het begin in de kast liggen. Eind augustus echter vatte ik de koe bij de horens, want nog een zomerjurkje naaien zo ergens eind september; dat zou toch echt wel de bal misslaan zijn :-)Nog net voor de start van het schooljaar rolde de jurk van de naaimachine en ze werd meteen door Oona gekozen als jurk voor de jaarlijkse klasfoto. Op een blogbericht moesten jullie iets langer wachten, want hoewel de foto's al begin september genomen werden, belandde de post voor een tijdje in de wachtkamer. De prachtige jurk was immers mijn back-up plan voor de StickBelgique blogtour van Marjolein van Flaflinko.Net zoals bij de andere patronen van Straightgrain zijn er bij de Nova weer tal van opties om van je naaisel telkens weer een uniek kledingsstuk in je kast te maken. Een A-lijn-jurk of een bloesje, drie verschillende mouwopties, drie verschillende sluitingen in het achterpand en maar liefst 4 unieke soorten plooitjes. An, echt waar, je hebt ons weer verwend!


Ikzelf koos voor de honeycomb plooitjes. Een aardig staaltje vernuft waar je ook een aardig staaltje geduld voor aan de dag moet leggen (om u een idee te geven: ik deed even lang over het maken van de plooitjes als aan het naaien van de gehele jurk) maar het resultaat is oh zo prachtig. Een subtiele knipoog die je jurk zo naar een ander niveau tilt.Voor de jurk gebruikte ik één van mijn langgekoesterde stofjes: de Komorebi Sunbeams van Kokka. Prachtige mix van verschillende tinten blauw en een super zachte 'feel' tussen je vingers: een mix tussen katoen en zijde. Zalig!


Een enorme meevaller ook dat Oona zo prachtig met deze kleuren staat. Voor herhaling vatbaar!Tijdens de 'foto-sessie' was Oona weer haar guitige zelf; lief, speels en met hier en daar een tikkeltje deugniet erdoor. Ze zou echter geen dochter van haar vader zijn moest ze zo nu en dan eens niet verleid worden tot een stoere attitude. Toneel spelen, ze kan het als de beste. Papa Chou, de appel viel hier echt wel niet ver van de boom ;-)

Patroon: Nova, straightgrain

Stof: Komorebi Sunbeams - Kokka (Bellelien)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts