Stik Belgique blogtour: Belgian Baby Sewing


Dat de Belgen de dappersten onder de Galliërs zijn, weten we al langer. Dat we daarnaast ook de meest creatieve, innovatieve en ondernemende patroon- en stoffenontwerpers in huis hebben, verzweeg meneer Julius Caesar gemakkelijkheids-halve. Een duidelijk geval van jaloezie als je het mij vraagt ;-)  Gelukkig kunnen we, ruim twee eeuwen later, rekenen op Marjolein van flaflinko (nog zo'n ondernemende ziel, by the way) om de puntjes op de I te zetten met 'Stik Belgique'.


  Wie een beetje mee is in bloggend naailand, hoef ik het initiatief al lang niet meer voor te stellen. De naai-maand in het teken van alles van Belgische makelij én de bijhorende blogtour gaat ondertussen zijn derde week in. Zalig idee vind ik dat, zeker omdat het merendeel van mijn naaisels zowiezo uit eigen land komt. Nadat Marjolein me vroeg of ik wilde meedoen aan de blogtour, twijfelde ik heel lang over wat ik precies zou gaan naaien. Zoveel mooie patronen maakt het kiezen des te moeilijker. Beetje bij beetje vielen de stukjes echter op de juiste plaats. Ik vond een mooi stofje bij één van mijn favoriete webshops Bellelien (ook Belgisch, by the way) en besloot mijn blogpost te wijden aan patronen die ik nog niet eerder kon naaien: Belgische babyspullen. Mijn blog bestaat dit najaar vier jaar en is daarmee een jaartje jonger dan Oona. Echte babyspullen rolden hier dus nog nooit eerder van onder de naaimachine.


Mijn zoektocht naar leuke patroontjes leverde heel wat leuks op, zo leuk dat ik jammer genoeg moest gaan elimineren. Ik ging uiteindelijk voor de Lua slaapzak en bijtring van Straightgrain en de Lila-dress van Compagnie M. en Lily & Woody. Om het geheel af te werken, ging ik op zoek naar een leuk mutsjespatroon maar vond niet meteen iets Belgisch. Ik kleurde daarom buiten de lijntjes en ging de mosterd voor het schattige begijnen-mutsje in het buitenland halen bij Purl Soho.


Spannend werd het naaien van de baby-set wel. Het idee kwam immers laat en ik was allesbehalve zeker alles nog klaar te krijgen voor de bevalling van onze kleine Tille. Een plan B, een (prachtige) Nova voor Oona, was echter wel al klaar en nam de grootste stress weg. De slaapzak en het mutsje raakten op tijd klaar, het jurkje bleef geknipt op de kast liggen. Gelukkig is mijn jongste een 'braveke' en liet ze me deze week toe om de Lila tussen de borstvoedingssessies in te naaien. Grote hoera voor de heldere uitleg bij de Lila helder, het naaien ging erdoor als een sneltrein :-)


En voor wie benieuwd is naar de Nova, niet getreurd. Later deze week komt deze nog uitgebreid aan bod in een tweede blogpost. Belgisch moois kan immers niet genoeg in de spotlights geplaatst worden.


Genoeg gepraat. Tijd om de beelden te laten spreken. Wie niet bestand is tegen een overload aan baby-spam, scrolt nu best gewoon door naar de give-away onderaan deze post. Ikzelf kan er, natuurlijk, geen genoeg van krijgen geniet alvast nog eens dubbel na van mijn kleine meisje! Ik hoop jullie ook,een beetje ...*Give-Away*


Ook deze week valt er weer Belgische schoonheid te winnen. Dit keer kan u kiezen tussen een patroon van zonen 09 of het patroon van de Cobalt Sweater van Blou, eentje die hier heel hoog bovenaan de lijst van te naaien projectjes staat. Veel succes!!


a Rafflecopter giveawayNog meer moois zien? Neem dan zeker een kijkje bij de volgende bloggers:


Flaflinko - Mijn leven met 4 helden - Zowiezohandmade - Naaisgerief - Querida - Girls in uniform


Larth - Woohoo by Davina - Magnifieka - Noortjeprullemie - Made by Caro - Babarum - Serial bagmakers


Petiteboutdechou - 128 - Liesellove - Madame Stof - Krullenbol - WenSJe - Sisko by Mieke - Just Delphine


KaatjenaaiselsKhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo Sew - Marieke Falderieke


 
Patroon: Lua slaapzak Straightgrain - Lila Dress Compagnie M.  en Lily and Woody - Summer Bonnet  Prul Soho

Stof: No grit no pearl -Bellelien

Reacties

 1. Ooooh wat een schatje! En echt een leuke baby set. Ik zou ook braaf zijn als ik zoveel moois kreeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt een heel leuk setje, en wat is het toch een cutie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst werd ik helemaal blij van je inleiding, toen werd ik volledig overdonderd door de foto's van je kleintje. Ooooooooooooooh is nog zwak uitgedrukt! Prachtig, setje én baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik smelt helemaal door die prachtige dochter van je en natuurlijk ook jou naaisels.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om op te eten dat kleintje van jou.
  Als Griet haar boek een maand eerder gepubliceerd had, zou je voor een 100% Belgische outfit kunnen tekenen. Er staat een mutsje van dat type in, naast nog wat schattig babygerief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. btw ik probeerde met mijn telefoon te reageren, maar kwam steeds uit op een page not found bij het publiceren. Gelukkig kon ik je wel feliciteren via de pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, bedankt om het me te laten weten. Geen idee waar dat aan kan liggen maar ik vraag het even na!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Leen, wat een mooi lief meisje is dit al- en met erg mooie kleertjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts