Mmmmmmmelk ...Zeven weken geleden is het ondertussen dat ze geboren werd, onze Tille. Slechts één keer kwam de naaimachine al op de tafel te staan. Nochtans zit onze kleine meid daar voor weinig tussen: in tegenstelling tot haar grote zus is het een goeie slaper en heb ik genoeg energie om de dag door te komen. De zin om mijn machine voor een uurtje op de tafel te zetten ontbreekt hier momenteel nog en de machine laten staan is al helemaal geen optie. Gelukkig werd er op voorhand genoeg genaaid om hier van tijd tot tijd nog eens iets neer te schrijven.


In deze post konden jullie mijn eerste Lila-dress al zien: eentje in katoen. Net ervoor naaide ik echter een andere Lila in een dunne French Terry die ik kocht bij Kiwi Fabrics. Eentje die me instant deed glimlachen want zeg nu zelf: baby's en melk, ze zijn toch even onafscheidelijk als de kip en het ei. Ik zag het al meteen voor me: mijn klein meisje in dat schattige jurkje aan de borst :-) Een must-have in de garderobe, niet?


Wonderlijk vind ik het trouwens, die 'borstjesvoeding' zoals Oona het zo schattig zegt (wat een eufemisme trouwens die -tjes, -schater-). Niet alleen is het zalig om op die manier zoveel tijd samen door te brengen en vanaf het prille begin een band te smeden. Het is tegelijkertijd toch zo wonderlijk en ook wel moeilijk te vatten dat dat kleine wezentje al zeven weken lang overleeft,  puur op basis van wat mijn lichaam voor haar maakt. (Vergeef me dit melig intermezzo, laten we het het resultaat van na-zwangerschapshormonen noemen - dubbele schater-).Het jurkje zat trouwens echt in no-time in elkaar, ware het niet dat ik het mezelf moeilijk maakte door een niet-rekbare biais met kant toe te voegen om wat meer kleur in het geheel te krijgen. Om het onderaan wat netter te krijgen, naaide ik deze vast met de tweelingsnaald. Of deed tenminste een verdienstelijke poging want mijn draad brak echt letterlijk om de 10 cm af. Geen idee waardoor het komt (ik probeerde echt vanalles aan te passen op de machine, telkens zonder resultaat) maar grote vriendjes zullen wij wel nooit worden, die tweelingsnaald en ik.

En nu snel terug naar m'n babytje want geloof het of niet, ik geloof dat het ondertussen alweer melk-tijd is :-)


 
Patroon: Lila-dress, Compagnie M en Lily an Woody

Stof: melk French Terry, Kiwi Fabrics

 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts