Oh dear, I made two deer-dresses!


° The magic of Christmas is not in the presents, but in our loved ones being present °


Het was gisteren weer zover: kerstavond. Toch wel één van mijn favoriete dagen op het jaar. Op en top gezelligheid, een cadeautje hier en daar en vooral samen zijn met de familie. Voor de gelegenheid kroop ik nog eens achter de naaimachine en naaide de jurkjes van mijn meisjes. Matching outfits werden het, al was dat oorspronkelijk niet het plan. Een kleine rekenfout van mezelf bij het bestellen van de stof + ook nog eens meer stofbreedte dan ik dacht, zorgden voor een enorm stofoverschot waardoor ik uiteindelijk toch overstag ging.


Voor de stofkeuze kreeg Oona carte blanche en (oh wat een verrassing) het winnende stofje werd er één met hertjes. Eerlijk, dierenprints zijn normaal not my cup of tea maar in de sfeer van de feesten ging ik er toch maar voor.Omdat twee jurken naaien op twee weken van kerstmis mét een baby in huis (I know, ik had het wel wat beter kunnen plannen, maar eens een dateliner altijd een dateliner zeker) al uitdaging genoeg was, besloot ik voor basic jurkjes te gaan. Een simpel bovenstuk met een rimpelrok. Voor Tille greep ik opnieuw naar de Grace-jurk van Emma en Mona, voor Oona baseerde ik me op de Lotta  van Compagnie m. met aangeknipte mouwtjes.


Tilles jurk kreeg met uitzondering van de vlindermouwtjes geen extraatjes. Babyjurkjes zijn het best in alle eenvoud, vind ik, en ze zijn daarenboven eigenlijk ook wel comfortabeler op die manier. Voor Oona wilde ik voor de feestelijke toets wel een extraatje maar het maar het duurde lang voor de puzzelstukjes in elkaar vielen, extreem lang. Zenuwslopend lang zelf, maar gelukkig vond ik deze prachtige kraag op pinterest en deed een simpele copy paste.

 


In een ideale wereld deed ik gisteren namiddag nog voor het feest een fotoshoot van de meisjes met hun jurkjes en stond de rest van deze post vol met perfecte foto's. De wereld is jammer genoeg niet perfect en daarenboven had kleine Tille gisteren ook een complete off-day. Van een fotoshoot voor het feest kwam dus niets meer in huis en de foto's die op het feest gemaakt werden zijn plat geflitst wegens net te duister in huis. U zal het dus met iets minder kwaliteit moeten stellen. Voor mij zijn ze, oh cliché, dicht bij de perfectie want met uitzondering van papa chou (die voor het eerst in twee jaar nog eens naar zijn thuisland reisde) staat alles op de foto's wat me gelukkig maakt. En daar draait kerst net om, is het niet?


Stof: Hertenstof, de stoffenkamer

Patroon: jurk Tille: Grace jurk, Emma en Mona - Jurk Oona: lotta dress met rimpelrok, Compagnie M.

Reacties

  1. Van Hecke Marleen26 december 2017 om 14:43

    Stralende meisjes in een prachtige jurk,
    Merry Christmas !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts