Let's meet the new kid in town (Isa sweater & dress blogtour - Bel'etoile)


Wie een beetje mee is in naaiend blogland kan er niet om heen: het regent prachtpatronen de laatste weken. Ik kan het alleen maar toejuichen want zowel de inspiratie als de kleerkast van onze kids vaart er wel bij. Naar de lancering van één nieuw patroon keek ik met net iets meer interesse dan de anderen uit. Ik zag namelijk deze prachtversie op instagram verschijnen en was meteen verkocht. Net zoals Oona trouwens, die van over de schouder mee aan het kijken was en de ooohhh's en aaaahhh's aan een sneltempo liet vallen. U begrijpt: extreem vereerd was ik toen ik te horen kreeg dat ik het patroon mee mocht testen. Nogmaals een dikke merci mevrouw Bel'etoile, want 'you got me back on the sewing horse' !Tijdens de test ging ik dit keer niet voor een jurk, al kriebelde het wel enorm. Kleine meisjes worden groot en dat durft zijn sporen wel eens nalaten op de vestimentaire smaak. Stoere en comfortabele kledij scoren hier de laatste tijd echt goed dus ging ik voor de sweater versie. Dat Oona er net eentje nodig had voor de sportles was handig meegenomen want de stijl-keuze was zo snel gemaakt. Wij gingen resoluut voor een sporty-versie.


Voor de kleuren kreeg Oona carte blanche. Ze ging uiteindelijk voor een combi van koningsblauw met koraal. Ik bestelde uiteindelijk ook wat mint sweat bij de stoffenstraat, want Oona wilde 'coûte-que-coûte "zo'n lintje (lees:paspel) rond de V" en bij gebrek aan geschikte elastische paspel maakte ik die dan maar zelf.

Net zoals bij andere Belgische ontwerpers, worden we opnieuw verwend met een veelheid aan opties. Jurk, sweater of Croptop. Met of zonder (volledige of gedeeltelijke) colorblock. Lange mouw of kortere mouw. Reken het maar uit ... u zal al heel wat moois in de kast hebben hangen tegen dat u alle opties uitgeprobeerd hebt.


Ikzelf ging voor de sweater met de volledige colorblock. De heldere en prachtige uitleg maakte van deze trui een easy-peasy project, ware het niet dat ik toch wel wat gevloekt heb om de paspel aan de raglan mooi overeen te laten komen. De paspel had naar mijn goesting ook best wel wat strakker gemogen want nu lijkt hij soms wat te lubberen doordat de trui eerder een los model is. Misschien probeer ik de volgende keer wel een gewone katoenen paspel ipv eentje in sweater ...


Verrassing voor mezelf was trouwens dat ik helemaal weg ben van de achterzijde van de trui. Het effect van de twee gekleurde strepen op de achterkant vind ik bijna net zo mooi, of misschien nog wel mooier, dan de voorkant van de sweater.Heel blij zijn wij hier met de sportieve sweater van Oona. En zoals je ziet, ziet de sweater er met een mooi rokje best ook wel meisjesachtig uit. Geslaagde combo dus!


Ook overtuigd? Ik dacht het al! Vanaf deze week kun je het patroon, zowel in PDF als in papieren versie,  kopen in de webshop van bel'etoile. En wat nog beter is ... tijdens de lancering krijg je er zomaar gratis en voor niks de dames-versie bovenop. Laat maar komen die twinning!!!
 

Reacties

 1. Heel leuk! Wat een leuke colorblock, zeker met die paspel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie versie, en zo leuk gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig mooi! Van die kleurtjes wordt je gewoon instant vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. […] op het verlanglijstje. Ik ging aan de slag met de Isa van Bel’Etoile. Een patroon dat hier eerder al erg gesmaakt werd. Ik hield het voorpand simpel maar voegde wel boordjes in roze boordstof toe […]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I'm creating a new blog about literature ( what I've read, what I'm reading), but I'm having trouble thinking of a title. I like the idea of something having to do with an obsession with literature but I think bookophilia is on the average side. What do you think of Litophilia? Is it too similar to "lithophilia" Which means the love of stones? Any ideas? Thanks!.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts