A small touch of happiness


Feliz en mij, het was een coup de foudre. Eenvoud en vernuftig tegelijkertijd, zo heb ik mijn patronen graag. Jammer genoeg slaagde ik er afgelopen zomer niet in om Oona van mijn visie te overtuigen. En aangezien een njet bij Oona echt wel een njet is, werden mijn Feliz naaiplannen samen met de stofjes terug in de kast opgeborgen.


Gelukkig voor mij is ons nummertje twee (voorlopig) net iets minder mondig en dus zette ik de schaar enkele weken geleden toch in dat prachtpatroon.Ik maakte voor Tille die ondertussen al zes maand is, een maatje 'zes maand' en hoewel ik tijdens het naaiproces dacht dat de jurk nog een heel stuk te groot zou zijn, viel alles op het eind net op maat. Ideaal dus en tegelijkertijd een nota aan mezelf om daar de komende maanden rekening mee te houden bij een tweede Feliz. Naaai-momentjes zijn hier immers nog altijd niet echt  een evidentie.

Mijn favoriete onderdeel van de Feliz, zijn de plooitjes. Echt weg ben ik ervan. Subtiel en subliem. Ik weet nu al dat Tille ermee zal scoren in de crèche :-)

Wie het stofje wat van dichterbij bekijkt, zal de wenkbrauwen heel misschien al wat gefronst hebben. Ik koos het stofje voor de frisse kleurencombinatie en dacht er meteen mee aan de lente. Tot Oona me tijdens het naaien plots kwam vragen of ik ook iets zou naaien voor haar met dat 'kerstboomstofje'. I know, mijn frank viel wat laat. Ik zag het echt waar toen pas. Het feit dat ik het stofje in december kocht, had nochtans een reuze hint kunnen zijn ...


Ik laat het in elk geval niet aan mijn hart komen. Ik blijf bij de kleurtjes lekker lente denken. Misschien kan ik er wel meer mensen mee foppen :-)Ik liet het hierboven al vallen, zes maanden is ze ondertussen onze kleine meid. Zes mooie maanden met een tweede dochter die zo anders bleek dan de eerste, zowel fysiek maar zeker ook qua karakter. In tegenstelling tot haar grote zus is kleine Tille de rust en kalmte zelve, al waren de afgelopen weken met een griepje, keelontsteking en tegenvallende groentenpap ook best wel pittig.


Een feest is het zeker wel met haar erbij, daar bestaat geen twijfel over. En nu ze sinds enkele weken stevig op haar poep zit, heb ik er alle vertrouwen in dat de naaitijd gestaag de lucht in zal gaan.


Fotoshoot gewijs is dat laatste zeker ook een voordeel. Tille had er zin in en er konden zelfs enkele lachjes van af. En geloof me, ze is er behoorlijk zuinig op.


Feliz, missie geslaagd lijkt me. En Tille ... die kon zich daar ook in vinden. Ah ja, ..., zo'n mooi speelmateriaal dat rokje! Wat wil je nog meer :-)


Reacties

 1. Pots over kinderkleding kunnen mij zelden bekoren zoals deze... Och zo'n schattig kindje! Oh zo mooi! Wat een leuk stofje! Enkel superlatieven voor deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had je mij niet verteld over de kerstbomen, ik had het niet gezien, dus alvast 1 iemand die ook aan lente denkt bij dit stofje.

  Het past ook perfect bij haar donkere huid en haar lachje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schoon boeleke! En wat een leuk stofje! Lente of winter, wat maakt het uit? Hierin schittert ze tijdens elk seizoen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een mooie meid!!! Ik word een beetje verliefd!! Heerlijk jurkje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi jurkje! Ik zie ook vooral de lentekleuren. En de foto's zijn zalig, wat een mooie lach!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooooch, dat is zo schoon!!
  Vele hartjes voor de stoffenkeuze

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig, Nele! Wat schittert ze in die Feliz!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts