Feesten in stijl ofte Tille and her dress

Iedereen die zo nu en dan eens achter zijn naaimachine kruipt zal het me volmondig beamen: een speciale gelegenheid vraagt om een speciale outfit. Zeker als deze rijkelijk laat georganiseerd wordt, zoals het doopfeest van onze Tille vorige week. Hoog tijd was het want deze week werd ze acht maand oud. Oepsie ...Noem het compensatiedrang, maar ik ging dit keer voor iets speciaals al was het zoals gewoonlijk weer allemaal heel last-minute. Ik liep al een tijdje met een ideetje voor een babyjurkje in m'n hoofd en besloot er eentje op maat van Tille uit te werken. What was I thinking, zo enkele dagen voor D-day? Het kostte me letterlijk bloed, zweet en tranen maar zowel de test-jurk als the real deal waren op tijd klaar en pastten wonder boven wonder meteen.


Vandaag stel ik jullie het doopjurkje voor. Voor het test-jurkje, dat Tille gisteren aandeed op een familieshoot met de fantastisch getalenteerde en uiterst lieve Vicky van Silver Sixpence, zullen jullie nog eventjes geduld moeten uitoefen.De inspiratie voor mijn 'Tille Dress' kwam ik tegen op pinterest waar ik op mijn prikbord twee leuke rompertjes met een gebogen lijn in het voorpand pinde. Ik maakte er een A-lijn jurkje van met een gerimpeld lijfje en aangeknipte mouwtjes. Achteraan gebruikte ik knoopjes, want dat is toch net wat aangenamer liggen voor een babytje dan op het sluitertje van een rits.

Spectaculair is het niet, en een patroonontwerper zal ik zeker wel niet worden, maar ik was toch heel erg blij met hoe de Tille-dress uit mijn hoofd een echt jurkje geworden is. Dat smaakt naar meer :-)


Met het blote billen weer van de afgelopen weken maakte ik voor bij het jurkje een bijpassende bloomer. Ik gebruikte hiervoor het gratis patroontje van Blanche dat ik per toeval nog maar recent ontdekte. Ubercute vind ik dat, zo'n bloomer bij baby's. Zeker in combinatie met zo van die heerlijke zachte, dikke billetjes. Hebben jullie dat ook, dat jullie daar graag eens in zouden bijten ...  (hahaha)Genoeg gepraat. Tijd om de beelden voor zich te laten spreken. Al ben ik stiekem wel heel benieuwd van jullie van mijn Tille en haar Tille vinden :-)Tot slot heb ik nog enkele sfeerbeelden van de doopmis van Tille, want daar ging het natuurlijk wel allemaal om. In zingem zijn de dopen gemeenschappelijk en worden er dus in één viering meerdere kindjes gedoopt. Hoewel ik in het begin niet echt gewonnen was voor dit concept, vond ik de viering heel erg mooi en het feit dat er meerdere kindjes gedoopt werden zelfs een meerwaarde.
   Van het jurkje was in de mis niet zoveel te zien. Tille droeg er immers het oude doopkleedje dat ook Oona droeg bij haar doop. Het is een familiestuk van onze vroegere overburen, die er op stonden dat mijn kids het aandeden op hun doop. Dit keer had het jurkje nog net iets meer waarde, gezien de overburen allebei dit jaar gestorven zijn. Op een bijzondere manier waren ze er daardoor ook nu een heel klein beetje bij.
Stof: Nani Iro - Komorebi Aqua - Bellelien  +  knoopjes Piekewieke

Patroon: Tille dress by petiteboutdechou  (hahaha)

Reacties

 1. Wat eeen schattig leuk jurkje en die stof wow! Ik zou het patroon bestellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dochter in een prachtig jurkje! Hier mag je terecht fier op zijn hoor :-)
  En proficiat met het doopsel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk mooi! Zowel de dochter(s) als het jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. […] zijn een beetje vijgen na Pasen maar toen ik de plannen voor Tille’s doopjurk in mijn hoofd had zitten, maakte ik eerst een testjurk. Die jurk haalde nog niet eerder de blog, en […]

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts