Shine like a star

Er zijn zo van die momenten waarop je, hoe trots en ongelofelijk blij je er ook bij bent, toch stiekem eventjes moet slikken. Het superfeest ofte het kleuter-afstudeerfeest van Oona deze week, was zonder twijfel zo'n moment. Geen haar op mijn hoofd dat er aan twijfelt dat alle meelezende moeders exact weten wat ik bedoel. Want hoe je het ook draait of keert, op zo'n moment besef je dat je kleine meisje niet zo klein meer is en dat je elke dag weer een beetje meer los moet laten.Bij belangrijke mijlpalen in het leven moet je stralen. Daarom dook ik afgelopen weekend in de stoffenkast met Oona en gaf haar carte blanche. Tot mijn grote verbazing koos ze niet voor een eerder 'roze' stofje maar kwam ze terug met één van de mooiste stofjes die ik ooit in mijn leven zag: de grace neon van nani iro. Blij was ik ook wel met haar keuze want voor dat stofje had ik een eenvoudige jurk in gedachten; ideaal dus op enkele dagen van de deadline.


Bij een prachstof als deze, heb je immers geen extraatjes nodig. Ik besloot daarom al van zodra ik de stof zag een eenvoudige jurk met rimpelrok te maken en hierbij met de streepjes in de stof te spelen: horizontaal in het lijfje versus verticaal in de rimpelrok. Uiteindelijk voegde ik last-minute nog vlindermouwtjes toe zodat ik bovenaan de jurk nogmaals kon spelen met de contrasterende streepjes.

Ik slaagde er in om ook de print op het achterpand mooi te laten doorlopen. Hoe eenvoudig dat ook klinkt, vanzelfsprekend was het niet met dit stofje. Wie de grace neon al eens in z'n handen had, weet dat de strepen niet mooi horizontaal lopen. Hoewel ik mijn patroondelen dubbel uit papier knipte ipv de stof dubbel te leggen, was mijn eerste geknipte voorpand een mislukking. Ik knipte loodrecht op de naad maar door de strepen leek het alsof ik de boel helemaal scheef had gelegd. Het vroeg wat puzzelwerk van me maar uiteindelijk vond ik voor zowel het voor en het achterpand een stuk waar de 'scheve strepen' bijna niet te zien zijn. Hoera!Ongelofelijk blij ben ik met het resultaat. Eenvoud siert, het is een torenhoog cliché maar eentje die hier wel klopt als een bus.


Foto's konden we op het feest zelf niet nemen, dus jullie zullen het moeten doen met foto's uit de tuin van oma gemaakt de avond voordien :-) Met de stralende zon van de afgelopen weken, zijn ook deze niet honderd procent ideaal (lees: teveel en nogal hard licht). Gelukkig straalden zowel Oona als de jurk zo hard, dat ze zelf de zon overtroefden.En het grootste pluspunt voor Oona? De enorme rimpelrok want wat wil je als ballerina in spé nog meer dan een mooie bolle draaiende jurk om de zomer door te dansen?Deze post doet mee aan de #fibremood #linkparty (https://www.fibremood.com/nl/linkparty )

Jurk: eigen ontwerp

Stof: Grace neon by Nani Iro - bellelien

Reacties

  1. cGV0aXRlYm91dGRlY2hvdS5jb20# afovex-a.anchor.com [URL=http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-u]afovex-u.anchor.com[/URL] http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t http://mewkid.net/buy-phicalis/#afovex-t ixqooge

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts