Summergreen

Heb ik jullie al gezegd dat ik met mijn gat in de boter gevallen ben? Jaloezie tegenover haar zus, het is (tegen mijn verwachtingen in) iets wat ik niet vaak zie bij mijn oudste spruit. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat binnenkort misschien wel zal veranderen nu kleine Tille de laatste tijd het speelgoed van Oona interessant begint te vinden.


Toen ze na deze en deze trui echter vroeg waarom ik eigenlijk alleen voor Tille de breipennen vastpakte en wat later iets nadrukkelijker vroeg wanneer er ook eens voor haar gebreid zou worden, moest ik wel overstag gaan. De aantrekkelijke korting die veritas ergens begin het voorjaar op z'n breiwol gaf, gaf me het laatste duwtje in de rug.


  

Veel hartjes trouwens voor veritas, en dan speciaal voor veritas Brugge. In mijn middagpauze loop ik er vaak eens langs en of het nu stof is of wol, de service en uitleg is er altijd uitgebreid en met heel veel liefde voor het vak. En zo heb ik het graag :-) Voor deze trui was het niet anders. In mijn zoektocht naar een luchtige en vooral wasbestendige wol, werd me de apilou wol aangeraden en tot nu toe stelde de wol me nog niet teleur.Voor het patroon ging ik weer shoppen bij Jules en Julie. Never change a winning team toch? Dit keer werd er gekozen voor Stien. De keuze was geheel bij mij, want voor Oona was de enige vereiste de kleur 'groen'. Mij sprak vooral het feit aan dat deze trui in één stuk gebreid wordt. Geen naden  aan elkaar zeten: prachtig toch!Al doe ik Stien nu eigenlijk wel een beetje oneer aan.  Want hebben jullie de mooie pas al gezien? Elke keer Oona haar trui uit de kast vist, doet het bovenstuk me een beetje denken aan de Egyptenaren en hun mooie neksieraden. En eerlijk; ze straalt er toch wel mee hé, mijn eigen kleine Egyptische prinses.Petiteboutdechou zou petiteboutdechou niet zijn, zonder aan de trui toch nog wat peps toe te voegen. Dit keer ging ik de mosterd halen bij Kaatjenaaisels, die zowel op naaivlak als breivlak een enorme inspiratie voor me is, en voegde ik zowel aan de mouwtjes als aan de onderste boord van de trui een gouden boordje toe.En Oona? Die was in de wolken met haar trui. Net zoals ik trouwens. Want eerlijk: negen maanden geleden had ik nog nooit een breiwerk afgewerkt en nu breide ik zowaar een trui voor haar op maat. Zalig toch?Patroon: Stien - Jules en Julie

Wol: Apilou Groen - Veritas

Reacties

Populaire posts