Tille dress: the prequel


Het zijn een beetje vijgen na Pasen maar toen ik de plannen voor Tille's doopjurk in mijn hoofd had zitten, maakte ik eerst een testjurk. Die jurk haalde nog niet eerder de blog, en dat is eigenlijk echt wel zonde want ikzelf vind de jurk een pareltje. Meer nog, Tille droeg haar allereerste Tille toen we dit jaar een familieshoot deden met de fantastische Vicky Bogaert van Silversixpence. Daarom dus: vandaag wat vijgen ;-)Net zoals bij haar doopjurk, maakte ik een A-lijn jurk die door een paspeltje in een gebogen lijn in twee geknipt wordt. Onder de paspel is het voor-en achterpand gerimpeld zodat er de extra bewegingsvrijheid is die baby'tjes tijdens het kruipen en mama's tijdens het aankleden wel kunnen gebruiken. Voor extra gemak gaat de jurk achteraan helemaal open met een rij knoopjes.Veel werd er niet meer gesleuteld aan de Tille. Alleen de kromming diepte ik in de tweede Tille wat verder uit.

De familiefotoshoot deden mijn zus en ik dit jaar met nieuwjaar cadeau aan onze ouders. De oude foto in het salon was immers al een beetje gedateerd: Oona was er nog maar 3 weken oud en vanzelfsprekend was er op die foto van kleine Tille nog geen sprake.


Voor de shoot trokken we in mei naar het Maaltebruggepark in Gent. Een herontdekking voor mezelf: een prachtig én rustig park net aan de stadsrand van Gent. En boordevol fotografische mogelijkheden: kijk zelf maar :-)
We stonden er op voorhand niet bij stil maar het cadeau dat wij aan onze ouders deden, leverde ook voor ons mooie pareltjes op. Onbetaalbare souvenirs voor later. U kunt al raden wat er sinds kort aan de muren van ons appartement prijkt :-)


En de jurken die Oona en ikzelf tijdens de shoot hebben gedragen? Daar kun je hier en hier alles over lezen.Patroon: Tille Dress by @petiteboutdechou

33Stof: Painterly Wash by art Gallery - Bellelien

Reacties

  1. Zo mooi zeg! Ik kom hier telkens zo graag lezen & kijken naar je toffe naaisels :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt een pareltje en inderdaad wat een onbetaalbare souvenirs zijn dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's Leen! En in dat park loop ik over de middag geregeld eens een toezicht te doen, grappig

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts