Tintin en het grote avonturenbos

 


Twee weken geleden gingen wij met ons viertjes voor het eerst in drie jaar nog eens een keertje op reis. Spannend voor Oona, want in haar perceptie ging ze nog nooit op reis (terwijl ze toch wel de eerste 2 jaar en half van haar leven in het buitenland doorbracht).


We kozen, gezien de afstand, om naar Normandië te gaan.  Ideaal qua afstand met twee jonge kinderen en taalgewijs ook leuk voor papa. Dat het een prachtige streek is met heel wat cultuur en geschiedenis was natuurlijk mooi meegenomen.


Een kleine week voor ons vertrek kwam ik tot de realisatie dat het mooiere zomermateriaal van Oona eigenlijk best beperkt was. Ik kroop dus nog snel achter de naaimachine met wat stoffenrestjes en het nieuwe 'Tintin'-short patroon van Iris May Patterns. Ik naaide vorig jaar voor Oona het kleine broertje Bobbie en wist dus dat het zowiezo een schot in de roos zou zijn :-)Voor het eerste shortje koos ik voor eenvoud: basic shortje met elastiek, een paspeltje aan de zakken en een omslag aan de broekspijpen. Ideaal speelmateriaal dus en dat zullen we geweten hebben :-) Gezien we niet zoveel tijd hadden om een zoektocht te doen naar de ideale gîte, kozen we voor een verblijf in Center Parcs. Volgende keer nemen we er onze tijd voor want in alle eerlijkheid waren we niet 100% overtuigd, maar daarover later meer.Een enorme meevaller voor ons was de ligging van het park: midden in een bos. Lekker fris dus met de 35+ temperaturen die we die week hadden én massa's speelruimte voor Oona. Dat laatste zullen we geweten hebben. Elke avond was Oona in het bos te vinden: om kampen te maken, om gevechten te voeren met imaginaire ridders (zouden de kastelen die we bezochten daar voor iets tussen zitten?), om schatten te verstoppen en zoeken, ... ... of om gewoon eens lekker lui niets te doen :-)Patroon: Tintin-short, Iris May Patterns

Stof: restjes uit de restjesbak - laat gerust een berichtje achter mochten jullie nog weten van wie dit stofje precies is :-)

Reacties

  1. echt een heel leuk zomershortje! deze zomer moest je helemaal niet ver gaan voor een echt vakantiegevoel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke short, en op zoveel verschillende shirts te dragen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts