De heilige graal der naaisels


Elke naaiblogger die zichzelf au sérieux neemt, deed het al of droomt er tenminste van: de Heiliger Graal der naaisels. Vanaf het moment dat de zomervakantie uit de startblokken is, zie je ze links en rechts opduiken. Kleine exemplaren, grote exemplaren, kleurrijke exemplaren en eerder sobere exemplaren. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: enorme trotsheid van de ma(a)k(st)er aan het einde van de rit. Want zeg nu zelf, geen naaisels vraagt zoveel tijd, concentratie en doorzettingsvermogen als de Mix'n Match van Mind The whale.


Toegegeven: bij mij kwamen de kriebels pas laat. Zelfs aan het begin van de zomer dacht ik nog: een boekentas naaien? Nooit! Maar toen zag ik haar twee boekentassen naaien en ging ik overstag.

Voor ik aan de slag ging, kreeg Oona de kans om haar zegje te doen. Je gaat immers maar één keer naar het eerste leerjaar en een boekentas 'kiezen' is dus geen klein bier. Veel verder dan "roze, mama, roze" geraakten we niet, dus ik stelde voor haar een selectie van detailstofjes samen en liet haar de keuze. De kraanvogels die ik vond bij Piekewieke kwamen als winnaar uit de bus. Ideaal want ze combineerden prachtig met fuchia-roze, en zo maakte ik Oona dubbel gelukkig.Het naaien van de boekentas liep al bij al vrij vlot. Thank God voor duidelijke handleidingen! In één weekje, waar ik telkens in de namiddag aan de naaimachine doorbracht, zat ze in elkaar.


Dikke pluim voor de vlotte service bij fournituren-madam K-bas trouwens. Op de laatste avond van onze reis naar Normandië stuurde ik de bestelling door, maar vond die al meteen in de bus bij onze thuiskomst de dag erna. Mét de juiste ritsstoppers & wat extra advies erbij, want met mijn gebrekkige ervaringen klikte ik de verkeerde in mijn mandje. Super bedankt Mieke, want zonder jouw scherpe analyse zou ik een tweede bestelling hebben moeten plaatsen en de tas niet op tijd klaar gekregen hebben!In het kader van 'red je rugje', maakte ik niet de standaard boekentas. Net zoals zij, zij en zij maakte ik een 110% versie van de kleuterboekentas. Ideaal qua grootte voor het eerste en tweede leerjaar én goed voor de rug gezien er ook minder materiaal in kan.


Het canvas detail-stofje combineerde ik met het zilverkleurige bamboe kurkleer. Op de foto is het bijna niet te zien, maar ook rond de kraanvogels is er een klein zilveren omranding. Ideale combinatie dus.De boekentas stond al een tweetal weken op de boekenkast in onze woonkamer, maar mocht gisteren pas voor het eerst uitgebreid op de rug (kwestie van al geen accidenten te hebben voor het schooljaar goed en wel begonnen was). Ik betrapte Oona op stralende ogen, al weet ik niet of dat door haar boekentas, haar nieuwe rokje (waarover morgen meer) of de start in het eerste leerjaar kwam ...


Kleine meisjes worden groot. Het is een cliche, maar ik moest er deze morgen toch wel even door slikken. Het lijkt echt gisteren dat ik haar voor het eerst in mijn armen had en nu is ze al kleuter-af ...

Ik tel alvast de minuten tot ik haar straks aan de schoolpoort terug kan ophalen. Leve ouderschapsverlof op de eerste schooldag! Benieuwd hoe alles verlopen is ...


Tot zo lang staar ik nog wel even naar deze foto's. Genieten van mijn Heilige graal en vooral mijn grote kleine meid.

patroon: Mix'n Match - Mind The Whale

Stof: Origami Birds (Piekewieke) - zilver Bamboe kurkleer (K-bas) - Binnenstof: Pink Neon by Rico Designe (Studio Olive)

Stoffen rokje: Lotte Martens

Fournituren: K-bas

Reacties

 1. Meestal vind ik Nederlands een rijkere taal dan het Engels, maar voor 'absolutely stunning' vind ik geen term in onze taal die krachtig genoeg is om uit te drukken wat ik voel als ik dit zie. Zo'n plaatje Leen, amai!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie boekentas en een heel gepaste titel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie! Een boekentas dat zie ik mezelf niet maken maar mss dat ik later, een nieuwe naaimachine rijker daar wel anders over denk.

  In ieder geval hoop ik dat Oona een leuke dag had in het eerste leerjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi! Is de kurkstof nog in orde na zo'n schooljaar?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts