Real girls wear pink! (Lancering webshop Lotte Martens)


Meisjes-mama's die kennen het wel: elke meid maakt ze door, de fase waar er onvoorwaardelijk en telkens weer gekozen wordt voor roze. De fase gaat hier al een tijdje mee en lijkt ook nog niet echt over te gaan. Aan dit tempo is nummer 1 de fase ontgroeit wanneer nummer 2 ze net ontdekt :-D


Om de lieve vrede te bewaren, moet ik zo nu en dan toch eens overstag gaan en toegeven aan al dat roze geweld. Thank god voor Lotte Martens: dankzij haar  en haar prachtige Fragaria Pink was het dit keer zelfs een plezier om met roze aan de slag te gaan. Zelden had ik zo'n mooie en zachte stof in m'n handen. Stof om in te wonen, wat mijn meisjes hoogst waarschijnlijk ook met veel plezier zullen doen.

Traditiegetrouw besloot ik een eerste schooldag outfit voor Oona te maken en ging aan de slag met een half metertje van de stof die ik combineerde met deze elastiek. Sinds ik dit rokje maakte, ben ik helemaal weg van de handgedrukte elastieken van Lotte Martens. Ze geven je outfit instant een upgrade én blijven na het vele wassen ook nog altijd prachtig.Voor Oona's rokje werkte ik met plooitjes: twee aan elke kant. Het werd zo een easy peasy rokje dat op een half uurtje in elkaar zat. Ik had letterlijk meer tijd nodig om uit te rekenen wat mijn stofbreedte moest zijn dan voor het naaien zelf. Tijd voor een wiskundige opfrissing lijkt me :-)


Ik bestelde op voorhand een metertje elastiek maar had met de helft meer dan genoeg. Wie ook gelijkaardig rokje wil maken: zorg ervoor dat je in het stuk tussen de plooitjes wat meer stof voorziet, want in tegenstelling tot een rimpelrokje, rekt een plooirokje niet mee. Dit rokje ging dan ook maar net over Oona haar poep.Omdat ik zowel van de stof als van de elastiek nog een mooi stuk over had, besloot ik last minute te gaan twinnen. Vaak wordt het ten huize petiteboutdechou niet gedaan, maar zo nu en dan vind ik het wel überschattig. Voor Tille koos ik wel voor een rimpelrokje (meer stretch en dus meer gebruiksgemak), al leent de stof zich daar niet 100 procent voor. Het leverde wel een ongelofelijk schattig rokje op, als zeg ik het zelf ;-)Twinning-foto's konden uiteraard niet achterwege blijven :-) Gelukkig leken ze dat allebei ook niet erg te vinden, integendeel!


Goed nieuws trouwens! Vanaf vandaag start Lotte Martens met haar eigen webshop en kan je dus meteen ook alle stofjes en accesoires direct bij haar zelf bestellen. Om de lancering te vieren wordt alles gratis verstuurd, niet alleen naar België maar ook naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.


Ik ben alvast van plan om me deze avond eens goed te laten gaan ;-)


 
Stof: glitterelastiek (15 euro/ meter) Lotte Martens - Fragaria Pink  Lotte Martens

Patroon: geen patroon: easy peasy rimpel en plooiwerk

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts