A knitting stitch a day ...

Oorverdovend stil was het hier de afgelopen maanden.


Geen ritselend patroonpapier, geen knarsende stofschaar en al zeker geen ronkende naaimachine-motor. Een nieuwe job én een naderende verhuis lagen en liggen (nog steeds) aan de basis van dit alles. Spannende zaken die voor wat extra schwung in mijn leven gezorgd hebben, maar dus ook vreemd genoeg inspiratie-gewijs voor een writers-block gezorgd hebben.Sinds vorige week begint de creativiteit weer stilaan te borrelen. Al ligt er momenteel nog steeds geen stof op tafel. Wel meters wol en een koppel tikkende naalden. En een patroontje van een uberschattig begijnenmutsje voor kleine Tille.


Ik heb er altijd een zwak voor gehad maar Oona's enorme bos haar maakte dat genre mutsjes zo goed als onmogelijk. Dat, en de hoge temperaturen in Burkina natuurlijk :-)


Mijn zoektocht liep aanvankelijk niet echt vlot. Patroontjes waren of te simpel of hemels mooi maar net iets te hoog voor mij gegrepen. De ideale combinatie van de twee vond ik bij Petiteknit. Een mutsje in tricot-steek met een patroon met een ajourpatroon (gaatjes breien voor de breileken onder jullie.). Een nieuwe uitdaging voor me. Eentje met het genodigde gesakker in het prille begin. Gaatjes breien, het was net iets simpeler toen ik het van nature uit deed als kind (hahaha).Eens ik de ajour onder de knie had, ging het breien vlot. In een dagje tijd was het mutsje klaar. Ik haalde er zelfs mijn punnik-paddenstoeltje nog eens voor boven. En ze staat er super schattig mee, al zag ik het zelf.


De wol voor versie 2 en 3 liggen al klaar. Samen met twee grote bollen voor een voorjaars-giletje voor deze kleine meid. Het mag dan nog geen stof zijn, het is toch terug al een begin. En het smaakt terug naar meer. Wat een opluchting was dat ...Patroon: Rigmor's bonnet, Petiteknit

Wol: veritas

Reacties

  1. Hoe mooi! En schattig! Fijn dat je toch weer wat creatief bezig kunt zijn, dat doet zo'n deugd. En ze staat er alleszins gewéldig mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh wat een schattig mutsje! en leuk te horen dat je weer creatief bezig kan zijn, breinaalden zijn ook gezellig in de winter aangezien je dat gewoon in de zetel onder een dekentje kan doen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig mooi, de muts, maar zeker het kindje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts