The princess and the polkadot bobble sweater

Let me tell you a story ...


A story about a princess, her rocking horse and a sweater that counted more bobbles than the sky did count stars ...2019.


Het jaar waarin Tille het retro hobbelpaard - of was het een hobbeleend? - in haar kamer ontdekte en ik mezelf het spreekwoordelijke paard op hees. Met de verhuis achter de rug en de (meeste) dozen geleegd, haalde ik de machine vanonder het letterlijke stof en naaide een jurkje.Mijn voornemen? Eenvoud, te combineren met de nopjes-trui die ik op de valreep afwerkte voor kerstavond. Ik haalde ervoor een pareltje van onder het stof, eentje dat ik zo lang voor Oona opspaarde dat het stuk uiteindelijk te klein werd om er ook maar iets mee te maken.


Helaas pindakaas. Aan het einde van de rit bleek er plots een kraagje aan het jurkje te staan. Dat heb je dan met voornemens zeker?
De nopjes. Het was een geval van love at first sight. Ik zag ze voor het eerst bij deze ferme madam en was zodanig geïnspireerd dat ik de naalden opnam en leerde breien, zowat anderhalf jaar geleden.  Zoals zo vaker met heftige liefdes, was het vuur snel bekoeld. Hoe mooi ze ook zijn die nopjes, ze breien is een beetje eentonig. En oh wee als je een fout maakt en je steken moet aftrekken ...2019.


Ik doop je alvast het jaar van de doorzetters. En van de goeie start.


Dat er nog veel moois mag ontstaan. Daar teken ik voor.Patroon trui: Venetië - Jules en Julie

Wol trui: Apilou (Veritas) gecombineerd met één draadje kid annell (mieteconfiete)

Patroon jurk: eigen ontwerp

Stof jurk: geen idee, te lang in de kast gelegen :-)

Reacties

  1. Prachtig! De jurk, de trui, en het meisje erin! Die wol ziet er superzacht uit. Ik wou dat ik ook zo kon breien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een heerlijk setje voor die knappe prinses!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze staat echt zo schattig in haar outfit, meer van dat zou ik zo zeggen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts