Yo ho yo ho, a pirate's life for me!

Zo ergens begin dit jaar, zag ik bij Minniemie een heerlijke prinsessenjurk passeren, letterlijk en figuurlijk. Ik toonde ze Oona en was bijna zeker dat hetstofje een schot in open doel zou worden. Niet was echter minder waar ... Oona viel als een blok voor de piratenversie. Een prinsessenjurk werd het dus maar eentje met een stoer randje aan :-)De jurk was er eentje in verre voorbereiding van de communiejurk voor Oona. Het was van deze favoriet geleden dat er hier nog eens een jurkje voor Oona genaaid werd. Dus maakte ik van deze jurk gebruik om de pasvorm van mijn standaard bovenstukje nog eens af te checken. Een snelle stap leek me maar iets in me zei me ze toch niet over te slaan ... en oh boy, was ik blij dat ik het deed. Zonder dat ik het goed en wel beseft heb, is het laatste babyvet van mijn meid verdwenen. Resultaat: de pasvorm die enkele maanden geleden nog perfect paste, was nu een echte jutezak.


Ik haalde de jurk terug uit elkaar (I know, complete beginnersfout om niet eerst het bovenstuk te laten passen maar ik was er echt zo van overtuigd dat alles goed zat) en nam de jurk in totaal maar liefst 5 cm in rondomrond. Byebye kleuterbuik, hello klein dametje!Gezien ik begin dit jaar nog niet echt mijn sewing drive terug gevonden had maar wel nog volop aan het breien was, maakte ik meteen een trui/top om te combineren met de jurk. Ik breide wederom een pareltje van de hand van Julie van Julija's shop. Het werd de pluto uit de zomertoppertjes 2016/2017. Eentje waarvan ik vorig jaar een prachtig exemplaar zag passeren vorig jaar bij Nicky van Mixitmakeit.Net zoals zij, breide ik een maatje 6 (een maatje kleiner dan de maattabel mij aangaf). Toch vind ik het resultaat nog altijd heel ruim uitvallen, dus ben ik blij dat ik dat deed. Het stoort me niet maar ik had de top misschien graag iets aansluitender gezien.Wat ik wel super geslaagd vind, is het mooie ajour (of voor de leken gaatjes) patroon aan de zijkant van de top. Subtiel maar het geeft de trui net dat ietsje extra. Oona ook want ze vroeg me zelfs om haar dat ook te leren. Ik denk dat ik dat plan wijselijk toch nog maar enkele jaartjes in de diepvries steek. Alhoewel, gaatjes breien ... het was een van mijn grootste talenten als kind *proest*


 

Geloof het of niet, ik deed tijdens het naaien van deze jurk trouwens voor het eerst iets wat vele naaisters al talloze keren deden: een doorlopende print. Eerlijk waar: ik probeerde het altijd te omzeilen. Vaak omdat ik de meerwaarde er niet van zag maar dit keer kon ik er toch echt niet onderuit. Want zeg nu zelf: halve of verkeerd aan elkaar geplakte mannekes dat zou echt op niets getrokken hebben :-)


En zoals zo vaak bleek het eigenlijk wel mee te vallen (bij de rimpelrok deed ik het ook maar door de rimpeltjes is dit jammer genoeg bijna niet te zien).  Dus vanaf nu: elke jurk die een doorlopende print verdiend, zal er eentje krijgen. Of toch als ik het niet anders kan ... *hahaha*Genoeg gepraat. Tijd voor wat beelden. Geniet van de springfoto's van Oona en schrik niet van onze fotobomber :-)
 


Stof: Piraatjes - Stoff Still

Breiwol: Drops Cotton Merino Kersenroze- Mieteconfiete

Patroon truitje: Pluto - Zomertoppertjes 2016 - 2017 - Julija'sshop

Reacties

  1. Inderdaad, wat een dame! En dat jij geduld hebt voor breien, laat staan voor ajourpatronen, chapeau! Ik vind het topje megageslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marleen Van Hecke25 maart 2019 om 10:59

    heel mooi zowel het kleedje als het breiwerkt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts