Als kleine meisjes groot worden ...


Terwijl op de televisie de stemmen binnen rollen, zit ik in gedachten verzonken achter de laptop. Het is ondertussen duidelijk dat de kleur van de stemmen, net zoals mijn angst voor de toekomst, zwarter en zwarter wordt. En ik ben bang ... Bang voor de wereld waarin onze kinderen moeten opvoeden. Maar misschien nog meer bang van een wereld waarin één op vier mensen naar mijn twee kinderen kijkt en denkt: Eigenlijk hoor jij hier niet thuis. Hoe, in godsnaam, wapen je je kinderen daartegen?

Hoe naïef het  ook mag zijn, met deze blogpost wil ik wat hoop de wereld in sturen. Hoop in de vorm van mijn niet meer zo kleine Oona die met plezier en goesting in het leven staat, met een glimlach die pessimisme zo klein kan krijgen.

Een tijdje terug kwam Oona aanzetten met een oud stofje. Een stofje dat al zowat drie jaar stof lag te vergaren. Geen idee meer zelfs waar en wanneer ik het precies kocht. Schande, want het stofje was speciaal voor Oona in het mandje geklikt met de belofte er een kaptrui van te maken. Helaas pindakaas ...

Hoog tijd om dat goed te maken dus. Het idee van de kaptrui werd opzij geschoven en samen met Oona bladerde ik door mijn virtuele bibliotheek op pinterest. De Emma-trui kwam als winnaar uit de bus. Ideaal want in mijn stoffenkast lag nog de ideale boordstof om aan de sweater wat extra schwung te geven.

Het stofje past perfect bij Oona. Op het eerste zicht heel lieflijk en braaf maar als je echt goed kijkt, dan is er ook wat pit. Want wat zit daar nu eigenlijk verstopt onder die kruisjes ... :-)

De foto's maken voor deze post, was een echt plezier. Oona had er goesting in (en dat is de voorbije weken al wel anders geweest) en dat is aan het resultaat te zien.  't Is er toch eentje, onze Oona ...

En slik. Wat is ze groot geworden ... En dan heb ik het niet alleen over haar gestalte. De volgende foto zegt genoeg: A girl becomes a lady, when she loves to admire herself in the  mirror .

Om het goed te maken, maakte ik uit wat restte van de lap stof ook nog een t-shirtje. Dubbel pret, dubbel genieten. Glimlachjes alom hier. Meer moet dat niet zijn.

Patroon: Emma Sweater, Emma en Mona

Reacties

 1. Prachtige foto's van een mooie meid met een superleuke sweater. Helemaal top dus! Ik hoop met je mee dat ze zo blij in het leven kan blijven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig! Ik maakte een paar jaar geleden een rok voor mezelf uit deze stof, ik blijf hem leuk vinden.
  En ik hoop met je mee dat je meisjes zo blij in het leven kunnen blijven staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalig stofje en geweldig goed gecombineerd met de boordjes. Ik dacht echt dat het een stofje van nu was! Oona staat er ook heel goed mee, inderdaad lief met toch wat deugnieterij in die oogjes ;)

  En ik hoop en droom zo hard met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts