Eerste communie !!!

Het naaien in februari en maart stond volledig in het teken van de communie van Oona die gisteren, op 4 mei, op de agenda stond. Ik maakte de jurk & het truitje van Oona en naaide ook voor onze kleine kaddee. Voor mama en papa gingen we naar de winkel, naaien voor mezelf is de laatste tijd niet zo echt mijn ding, zoals je hier kan lezen.


Gisteren was het dan eindelijk zover en we genoten met volle teugen. Al zat het weer niet zo echt mee. Gezien dit laatste het enige minpuntje was, kunnen we gerust van een topdag spreken.


Maar laat me jullie eerst eens kennis maken met ons communicantje:

Ze ziet er toch stralend uit niet?


*Gevoelige lezers/kijkers die niet bestand zijn tegen een overload aan foto's, 'zappen' nu beter weg*


Oona kreeg begin februari de opdracht een wensenlijstje samen te stellen en ik ging daarmee aan de slag. Ik kreeg hetvolgende terug: een stofje naar haar keuze, plooitjes en wat fladdermouwtjes. Ik kon daar wel mee leven en we gingen samen op stoffenjacht. Online vonden we bij een Engelse webshop een stofje waar Oona vol bewondering 'WAW' bij liet horen. Mijn eerste reactie was er eentje met twijfel want eerste communie staat per definitie synoniem voor licht gekleurd. Maar mijn twijfel ging snel over: als de prachtige Zanne op haar lentefeest er zo stralend kon uitzien in een donker stofje, dan zou Oona daar vast ook wel in slagen.

Ik tekende een jurk uit waar Oona volmondig ja op zei en ging aan de slag. Eerst met twee verschillende proefjurken (waar eentje hier zeker ook nog wel een plaatsje zal krijgen) en tenslotte met de feestjurk. Ikzelf voegde voor een extra feestelijk accent, een V-vormige rug aan het wensenlijstje toe en ben daar achteraf gezien heel erg blij mee.


De foto's voor het kaartje (of de kaartjes want ik maakte er uiteindelijk twee) maakte ik ook zelf en liet ik drukken bij smartphoto. Heel blij van de service daar. Geen gesponser hier, maar ik ben er al langer een tevreden klant. Veel leuke sjablonen, vlotte levering en topprijzen. Meer moet dat niet zijn.


De foto's maakte ik op twee verschillende locaties (de twijfel over de kwaliteit van het gemaakte materiaal sloeg namelijk toe): een professionele fotostudio (lees: de kamer met de witte muur, waar wij altijd onze foto's maken) en het Wannelappersbos in onze eigen gemeente Zingem. We maakten uiteindelijk zo'n 900 foto's (oeps) maar die bespaar ik jullie. Geniet hieronder alvast van een kleine selectie.


De buitenfoto's:

En de 'studio-foto's'

Benieuwd wat jullie van Oona's jurk en het ontwerp ervan vinden ...


Het truitje breide ik, uiteraard, ook zelf. Ik ging weer 'shoppen' bij Petiteknit en maakte de Anna's summer Cardigan met korte mouwtjes. Hoewel het patroon in het Engels is, was alles heel helder en ging het breien vrij vlot. Eén minpuntje: het truitje is eerder aan de kleine kant (ik maakte de grootste maat en die zal ze jammer genoeg niet lang kunnen dragen) én de hoeveelheden vereiste wol klopte helemaal niet. Ik bestelde maar liefst een hele streng van de prachtige handgeverfde merino met glitter van Julija's shop teveel. Voordeel: een nieuw zomerprojectje ermee staat intussen op de naalden.


Het feest gisteren was echt genieten. Veel foto's maakten we echter niet: het feest was noodgedwongen binnen wat resulteerde in ofwel donkere of overbelichte foto's. Toch wil ik er graag enkele met jullie delen. Let ook op de bedankjes die ik maakte: potjes met vetplantjes uit opa's serre, gepimpt met Oona's foto. Mooi hé!


[gallery columns="4" ids="3645,3641,3643,3647,3631,3649,3653,3651,3650,3648,3646,3652"]

En de jurk van kleine Tille ... die heb je tegoed voor een volgende post ...Patroon: eigen ontwerp

Stoffen jurk: Growing Garden, Rifle Paper Fabrics - Lovely Jubbly Fabrics

Wol truitje: Julija's shop

Patroon truitje: Anna's Summer cardigan - Petiteknit

Reacties

 1. Proficiat met de communie!
  Super mooi kleedje en hele leuke foto’s.
  Ze heeft de stof en het patroon goed gekozen.
  Ik wou dat ik ook zo’n goed inzicht had van de juiste stof en patroon als uw dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi Leen! Dikke proficiat aan Oona!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaauw seg, echt een prachtig plaatje! Ik wil u volgend jaar alvast graag inhuren voor zo'n mooi gebreid vestje voor over Sam haar outfit :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. catharine Deweerdt6 mei 2019 om 08:25

  Heel mooi, ze staat er beeldig mee. Proficiat met haar communie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. […] mijn vorige post kon je het al lezen: naast de jurk voor Oona werd er ook een ‘communiekleedje’ voor […]

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kristien Grijp8 mei 2019 om 09:00

  Zo'n fantastisch kleedje! Prachtige foto's van supermooi kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, die Oona gaat nog vele harten doen smelten!! Als ze dat nu al niet doet, want ik smelt bij deze foto's!!!

  Natuurlijk is de jurk ook prachtig, en ik vind het stofje en het patroon echt perfect bij elkaar en bij Oona passen. Ik heb genoten van de foto's! In zo'n geval is er nooit sprake van overload!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. […] oorspronkelijke jurkje zag je hier al, en eigenlijk is dit jurkje een exacte kopie met uitzondering van de uitsnijding in de rug. Deze […]

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts