One two three Odette!

Naaien voor mezelf ... het is meestal een haat/liefde verhaal. Gezien de naaisels voor de dochters, durf ik met zekerheid stellen dat het niet aan mijn naai-capaciteiten ligt. Mijn zelfbeeld daarentegen ...


Sinds de geboorte van onze jongste spruit deed ik al heel veel inspanningen om de kilootjes die er tijdens de zwangerschap bijkwamen terug af te krijgen. Helaas blijft de teller al zo'n jaar op +3 steken. Soms iets minder, soms iets meer. De jojo, weet je wel. En hoewel ik weet dat het best nog stukken erger zou kunnen zijn, voel ik me niet echt goed in m'n vel. Het is, voor mezelf, een constante zoektocht om gepaste kledij te vinden waarbij ik een goed gevoel heb en best tevreden kan zijn over mezelf. Want dat die kilootjes er waarschijnlijk niet echt snel af zullen gaan, heb ik nu al wel door ... :-DGeen complexe naaisels voor mezelf dus maar met de laatste SYAS had ik wel zin om voor mezelf aan de slag te gaan. De collectie leek me helemaal op het lijf geschreven. Ik doorbladerde mijn LMV collectie en strandde bij de 'Odette'. Een patroon dat absoluut geen introductie meer vereist maar die hier nog niet eerder genaaid werd.Zoals velen viel ik vooral voor de leuke afwerking aan de mouwtjes. In combinatie met de factor 'makkelijk maar toch gekleed', leek de Odette me een schot in de roos. En ze stelde me niet teleur. Meer nog, na versie 1 volgde er al snel een versie 2 en niet veel nog een versie 3.


Voor deze laatste gebruikte ik zelfs eindelijk een stofje dat al eeuwen in  de stoffenvoorraad zat. Geen tricot, maar een dikkere viscose met rek. Voor een versie met halsbandje zat er niet genoeg rek op de stof maar dat loste ik op door de normale halsuitsnijding te behouden en het boordje gewoon een half centimetertje om te slaan.


Heel tevreden ben ik met die laatste versie. Net iets gekleder dan de tricot versies. Dat zei zelfs meneer Chou. En als het hem al opvalt .... :-D

De odette, ze is voor herhaling vatbaar. Benieuwd welke jullie favorietje is ...
Patroon: Odette, LMV (de editie ontsnapt me even)

Stoffen: SYAS Flower garden & Blossom Twigs, Stof op zolder + Roze Viscose, Stoffen van Leuven

Reacties

 1. Knappe versies van de Odette. Ik maakte het t-shirt al verschillende keren en verlengde het ook al tot een kleedje, maar telkens zonder de overslag aan de mouwen. Op de een of andere manier vind ik die voor mij niet zo mooi staan... Ik vind je aanfoto's alvast meer dan geslaagd, dus ik hoop dat het snel goed komt met je zelfbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooie odette'jes! Ik naaide er onlangs ook 3 voor mijzelf, door het stof type vallen ze allemaal iets anders.
  Ik vind de donkergroene bij jou het mooist. Dat stofje is gewoon ook een parel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joke Eeckhout2 mei 2019 om 02:15

  Alledrie heel mooi! Mijn favorietje is de blossom twigs. Dat van die enkele kilo's teveel snap ik helemaal. Hoewel niemand het aan mij ziet, voel ik het goed genoeg aan mijn kleren. Misschien ook maar eens een Odette maken... Jij ziet er in elk geval goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De mooiste vind ik zonder twijfel de donkergroene. Ik ben dan ook totaal verliefd op de stof :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, vooral de donkergroene inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De donkergroene is mijn favoriete. En ik zie geen kilootjes teveel hoor dus naai nog maar veel voor jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie shirts! De laatste is mijn favoriet, maar daar zal het mooie stofje voor iets tussen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts