A watermelon a day, keeps the doctor away

Eind vorige zomer had ik een coup de foudre voor de collectie van About Blue fabrics en klikte ik zonder aarzelen twee stofjes in mijn mandje. Gezien de zomer toen al op zijn laatste pootjes aan het lopen was, besloot ik de pareltjes te laten overwinteren. Want watermeloenen en ijsjes in de herfst en winter, da’s niet meteen mijn ding.


Toen dit voorjaar de eerste zonnestraaltjes de bovenhand kregen op de kou en de regen, kwamen de stofjes terug uit de kast en werden ze meteen verknipt tot de eerste zomerse projectjes.Vandaag stel ik jullie graag de eerste twee naaisels voor. Voor de foto’s werd er voor de gelegenheid getwind, maar dat was aanvankelijk niet het plan. Het oorspronkelijke idee was een norino sweater voor Oona, maar toen er nog meer dan genoeg stof over was, werd er ook nog een Mare-sweater voor Tille gemaakt.Bij de Norino maakte ik geen enkele aanpassing. De sweater stond al een tijdje op mijn agenda maar door tijdgebrek in combinatie met teveel projectjes op de to-do-lijst, kwam het er nog niet eerder van. Schande want sinds de trui genaaid werd, woont Oona er letterlijk in.

Bij Tille werd de Mare wel lichtjes aangepast. Lange mouwen zijn in de zomerperiode iets minder geschikt, dus werden de mouwen wat ingekort. Geen volledig korte mouwtjes, maar wel mouwtjes tot halverwege haar armpjes. Zo zie ik haar het liefst!


Aan de hals gebruikte ik drie drukknoppen. Ideaal om toch gemakkelijk over haar hoofdje te krijgen zonder teveel te moeten trekken.  Want daar is onze drama-queen (lees:
ik ben bijna twee maar zeg al volmondig nee ofte kijk naar de derde foto hieronder) niet  voor te vinden.Zondag gingen we  langs bij oma en opa want bij hen is er altijd wel iets te doen waar ze bij mogen helpen. Dit keer stond er ‘aarde zeven’ op het programma: grove stenen uit de gebruikte aarde zeven zodat ze weer klaar is om nieuwe dingen in de planten.


Hoogtepunt van de morgen was met stip het vinden van een aantal wormen of ‘tettingen’ zoals wij ze in het West-Vlaams noemen. Grote verwondering bij Tille en heel veel enthousiasme bij Oona.

Het enthousiasme bekoelde echter al snel toen Oona te horen kreeg dat ze de ‘lieve beestjes’ niet mee mocht nemen als huisdier. Haar gezicht sprak boekdelen.Gelukkig kregen de beestjes ondertussen een onderkomen in opa’s tuin. Tot grote opluchting van mama 😂


En Tille ...  die liet het niet aan haar hart komen en knuffelde er lustig op los met haar lieve oma!
...

Patroon: Oona - Norino-sweater / Tille - Mare sweater

stof: watermeloenen - About Blue Fabrics (piekewieke)

Reacties

  1. heel mooie twinning en leuke foto's op die manier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. […] deze post vertelde ik al het hele verhaal van de prachtige about blue stoffen die ik eind vorige zomer kocht […]

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts