Fly, baby, fly

Sommige stofjes koester je en bewaar je een eeuwigheid in je stoffenkast, onder het plekje 'schatten'. Ze zijn zacht, of hebben een prachtige print, betoveren je vanaf de eerste blik. Die magie was er bij mij meteen met het onderstaande pareltje van See You At Six.  De perfecte kleur, wat blingbling en prachtige naaisels 'all over' instagram ter inspiratie. En toch ... het bleef liggen in de kast.


Het was pas toen ik mijn stof begon te knippen, dat mijn 'frank' viel. Oh boy, hoe schoon dat stofje was, des te ergerlijk de kottekes erop. Echt waar, nog nooit heb ik zoveel gevloekt om een print recht te krijgen. Daarom dus lag het al zo lang in de kast :-)Maar soms moet je van een hart een steen maken, zeker als je kwelduivel een perfecte match is met de vleugeltjes waar je oudste dochter al een eeuwigheid een jurkje uit vraagt.Ik matchte de stof zonder aarzelen aan de Ronda uit de laatste La Maison Victor. Op zich een best eenvoudig patroon, maar ik had een coup-de -foudre dus tekende ik het patroon meteen uit. Gezien het al een tijdje geleden was dat ik voor Oona nog iets naaide uit de LMV, volgde ik de maattabel. Ik maakte een 122 en qua lengte vind ik het ideaal. Voor de pasvorm van het lijfje (breedte) vind ik het nu wat nipt, want bij sommige bewegingen trekt het wat. Maar geen nood: de kast zal die jurk niet veel zien. Dus het maximum zal er zeker uit gehaald worden.
Heel blij ben ik met hoe de stof past bij de kleur van Oona haar velletje. Ik had er eerlijk gezegd wat schrik voor. Oona kan veel kleuren aan maar ik dacht dat het koper wat flets ging zijn bij haar vel. Nu ik de foto's zie, moet ik bekennen dat mijn angst ongegrond was. Die kleur zullen we meer moeten dragen :-)

Tijdens het naaien deed ik mijn uiterste best om de strepen perfect te laten doorlopen. Stoefen doe ik niet graag, maar stiekem ben ik wel een beetje trots op hoe dat ging. Zelfs in de rimpelrok liepen de strepen mooi door in de naden (check instagram). Hoe zot kun je zijn  :-D

Voor de foto's gingen we nog eens naar de speeltuin in Zingem. Heel blij om te zien dat er sinds ons laatste bezoek een nieuw speeltuig werd toegevoegd. Ik denk dat we hier wel meer zullen passeren deze zomer, met of zonder fotoshoot :-)

Patroon: Ronda, LMV

Stof: Copper Grill - See You At Six


Reacties

  1. Echt een prachtige jurk. Ze staat er ook mooi mee, minder opvallend dan in felle kleuren maar eerder een mooi geheel van meisje en kleedje. En die vleugeltjes maken het gewoon af.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts