Om op te eten ...

In deze post vertelde ik al het hele verhaal van de prachtige about blue stoffen die ik eind vorige zomer kocht maar toen (met wat spijt in het hart) in de kast opborg tot dit voorjaar.


Met het tweede stofje uit die reeks ging ik aan de slag voor Tille. Dat het kind hier elke avond ‘ijsje, ijsje’ loopt te roepen, zal daar waarschijnlijk wel voor iets tussen hebben gezeten ...

Nu Tille eindelijk een beetje gegroeid is en eindelijk in de maattabel van de Lena-jurk past, twijfelde ik geen seconde over de patroonkeuze. Toen het patroontje enkele jaartjes terug voor het eerst gratis op de site van WISJ verscheen, was Oona net te groot geworden. Zo spijtig vond ik dat toen. Maar geduld blijkt een schone deugd te zijn :-)

Ondanks zijn eenvoud zit dit patroon prachtig in elkaar: mooie aangeknipte mouwtjes, een geniale plooi in het achterpand en ... misschien wel het allermooiste: een prachtige gebogen naad onderaan.

Ondanks het feit dat ik voor Tille een maatje 80 maakte, valt de jurk nogal groot uit.  Maar geen nood, dan hebben we er des te meer geniet van.

Wie de blog hier al een tijdje volgt, heeft het waarschijnlijk al gespot. We trokken weer naar één van onze favoriete plaatsjes voor de foto's van deze post: de speeltuin in ons dorp. Het was eigenlijk de eerste keer dat we er naartoe gingen met Tille mee. Althans een Tille die er bewust kon spelen, want dat zat er vorig jaar nog niet in.

Het was werkelijk zalig om haar bezig te zien. Een mix van verwondering en bewondering. Een mix van enthousiasme en puur plezier. Ook wel een beetje boosheid, toen we uiteindelijk weer vertrokken. Maar dat hoort erbij zeker :-)

Zalig ook om te zien hoe Oona en Tille, ondanks hun grote leeftijdsverschil, toch perfect samen kunnen spelen. Enorm schattig ook om te zien hoe dat kleine spook haar grote zus in alles probeert na te apen.

En last but not least: het is er weer, dat blote-tenen-weer. Om op te eten toch?

Ik voorspel het u: die jurk zal hier nog heel veel de kast uit komen :-)

Patroon: Lena dress - WISJ

Stof: Ijsjes - about Blue Fabrics


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts