Communiejurk - the prequel


De naai-uurtjes staan hier de laatste weken op een laag pitje. Niet dat de goesting er niet is, maar mijn trouw machientje gaf enkele wekengeleden de geest. Gelukkig zien we elkaar volgende week terug (en bestaan er in tussentijd ook nog breinaalden :-D)

Het deed me er wel aan denken dat ik nog enkele naaisels blogsgewijs in de wachtrij staan had. Een aantal zullen de blog waarschijnlijk niet halen maar voor eentje zou dat echt wel zonde zijn want hoewel het een testjurk was, is het - wat mij betreft - echt een pareltje

Het oorspronkelijke jurkje zag je hier al, en eigenlijk is dit jurkje een exacte kopie met uitzondering van de uitsnijding in de rug. Deze maakte ik in de definitieve jurk nog ietsje dieper.

De stof van het jurkje is een lang gekoesterd pareltje van Mon Depot. De schoonheid van de stof en de mooie pasteltinten zijn moeilijk op beeld te vatten. Maar geloof me, elke keer het stofje uit de kast komt, volgt er bij mij een zuchtje van bewondering.

Kleine Tille droeg trouwens een jurkje dat volgers van het eerste uur nog wel zullen kennen van deze post. Het terugzien van de foto's deed me beseffen dat onze meisjes toch meer op elkaar gelijken dan ik soms denk. Al zijn hun karakters wel een beetje anders.

Het is zo'n plezier om te zien hoe die twee, ondanks hun leeftijdsverschil, zo mooi samen kunnen spelen.

Al moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat de namiddag ook niet helemaal in rozengeur en maneschijn verliep. Wat het precies is, weet ik niet maar sinds enkele weken kan het humeur van Oona plots, zonder zichtbare reden, omslaan. Geen idee wat de oorzaak is en nog harder op zoek naar manieren om er op een goeie manier mee om te gaan. En ik die dacht dat we de peuter-puber-fases nu wel achter de rug hadden. Ik duim alvast dat dit geen voorbode is van de echte puberfase :-D

Alle tips van ervaren puber-mama's zijn welkom !!!

Gelukkig dreef de bui snel voorbij en konden er toch nog enkele plaatjes geschoten worden.  Eind goed, al goed ...

Patroon: eigen ontwerp

Stofje: Mon Depot


Reacties

  1. Heel mooi jurkje! Hier slaan de emoties wel es dol omdat ze haar vriendinnetjes van school mist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rita Vercruyssen3 augustus 2019 om 12:37

    Een jurkje met een wauwfactor.
    Is het patroontje ergens te koop en in welke maten ?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts