When Clara meets Venus


Eind vorige week zag ik eindelijk, na toch bijna een maand, mijn trouwe vriend 'mister sewing machine' terug. Het weerzien werd quasi onmiddellijk bezegeld met het afwerken van een projectje dat noodgedwongen half afgewerkt op de tafelhoek bleef liggen: een prachtige Clara voor Oona.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik aanvankelijk niet zo gewonnen was voor de Culotte-hype. Voor mij leek het eerder op een broek die net een beetje te kort afgesneden werd. Maar ... Oona bleef voet bij stuk houden en toen ze er bij jbc eentje kocht en er nog prachtig mee stond, ging ik toch overstag. Clara ging in het mandje en werd gelinkt aan een prachtstofje dat ik bij Julija's shop kocht.

Het patroon van WISJ heeft mij aangenaam verrast. Duidelijk, mooie lay-out en voor meerdere zaken in het patroon zowel een eenvoudige als complexere afwerkoptie. Super leuk!

De stof van de Clara combineerde prachtig met de gele Lamana Perla wol die ik aanvankelijk kocht om een gilet te breien bij de communie jurk van Oona. Ik koos toen uiteindelijk voor andere wol maar bleef deze prachtwol koesteren.

Ik maakte de Venus uit de zomertoppertjes 2016/ 2017, wederom van Julija's shop. Een zomers topje in tricot-steek met mooie ruffle-mouwtjes. Eenvoudig, zou je denken. Maar de verkorte Germaanse toeren gooiden aanvankelijk wat roet in het eten. Gelukkig kon ik deze hulplijn inroepen voor duidelijke uitleg. Merci ervoor!

Eens ik ze onder de knie had, bleek het simpeler dan ik dacht. En de gebogen naden onderaan de trui zijn toch echt wel prachtig.

Het breien blijft me fascineren. Zalig vind ik het. Er ligt ondertussen nog een afgewerkt projectje klaar. Een volgend projectje zal waarschijnlijk uit dit boek komen. Een echte aanrader!

De zomer is ondertussen al over halfweg. Er werd hier al veel gespeeld en geravot. Genieten is dat!

Patroon broek : Clara-Culotte - WISJ

Patroon trui: Venus - Julijas shop

Stof en wol: Julija's shop


Reacties

 1. Prachtig (en bedankt voor de vermelding ;-) )!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige outfit! Ik ben ook wel echt onder de indruk van je breitalent! En die foto's zijn zalig! Ze staat er geweldig mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig stofje voor de broek en die top maakt het gewoon compleet af

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die laatste foto ♥♥♥
  Geweldig mooie set; ik was ook een Clara fan van het eerste uur, maar dochterlief staat er prima mee en ik knipte al een herfstversie met lange pijpen. Hoe het kan verkeren ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts