Once upon a party

Soms weet je het direct, dat je iets prachtigs in je handen hebt en er meteen mee aan de slag moet gaan. Een patroon dat je niet meer loslaat. Een patroon waar je direct 1000 stofjes aan kan linken, een patroon dat niet meer uit je gedachten verdwijnt tot het van onder je machine rolt.


De Once Upon A Party Dress is er zo eentje. Ik maakte er in het verleden al enkele, maar kwam er nog nooit toe om ze hier via de blog aan jullie te tonen. Toen Veerle van Framalo een tijdje geleden liet weten dat ze het patroon (overgenomen van Ienemiene, aka An Hoens) nieuw leven wou in blazen en hiervoor testers zocht, sprong ik ook onmiddellijk op de boot.Ik ging aan de slag met een zalig stofje uit de webshop van De Stoffenkamer. Een stofje waarbij ik meteen een zalig zomers gevoel kreeg. En bovenal een stofje dat perfect past bij de sprankelende persoonlijkheid van onze kleinste spruit.


Ik maakte een maatje 92 maar halveerde de naadwaarde. Ideaal voor Tille, die qua winkelmaten schommelt tussen een 86 en een 92. Binnen de test werden er een aantal aanpassingen aan de maattabel aangebracht. Bij een volgende versie zou ik dus zonder aarzelen voor een 92 gaan. Opmeten en de maattabel volgen, het blijft the way to go :-)


Naast de maattabel kreeg ook de handleiding een upgrade. De uitleg werd ingekort en waar nodig werden foto's toegevoegd zodat je meteen en gemakkelijk aan de slag kan. Er werd ook een mouw-optie aan het patroon toegevoegd, wat volgens mij het patroon nog zoveel veelzijdiger maakt. Eén ding bleef gelukkig wel gelijk: de pracht van het patroon die je met zijn vele opties zeker zal kunnen betoveren.Ik ging voor de versie met geplooid bovenpand en klokrok, en was heel erg blij met het uiteindelijk resultaat. Foto's maken was met deze donkere dagen niet zo evident. Vergeef me dus, als je hier en daar wat ruis op de foto's spot.
Het patroon kun je vanaf vandaag kopen in de webshop van Framalo via deze link. Wie dit jaar een communicant heeft, en nog twijfelt over het patroon waarmee je aan de slag wil gaan: stop met zoeken. Deze veelzijdige jurk is het antwoord op je zoektocht. Eén patroon, met ontelbaar veel verschillende jurkjes als resultaat. Jurkjes passend voor zowel klein als minder klein. Wat wil je nog meer?


Genoeg gepraat. Enjoy little Tille and her Soda bottles. En laat je betoveren door de magie van Once Upon A Party... Patroon: Once Upon A Party, Framalo

Stofje: de stoffenkamer

Reacties

Populaire posts